• 0888 720 793
  • magazinigranat@gmail.com


Всички искаме да изглеждаме зашеметяващо. Да привличаме внимание и да ни се възхищават. Лесно ли е обаче да изградим един силен и впечатляващ изглед? Никак! Нужно е внимателен подбор на дрехи, обувки, прическа, държане и … не на последно място бижута. Сигурни сме че всички ще се съгласите че дори най-готините дрехи изглеждат посредствени без нужните аксесоари. Обратното също важи, фантастични рокли или костюми, изглеждат натруфени и кичозни, когато са комбинирани с неподходящите бижута. За да улесним нещата ви предлагаме 7 кратки съвета за това как да подобрите стилът си и по-лесно да постигате блестящи резултати.

1. Комбинирайте различни типове метал

Сребро, жълто злато, червено злато, всички си подхождат чудесно, не се притеснявайте да експериментирате и съчетавате, докато не попаднете на подходящият резултат. Може да носите множество сребърни твърди гривни на едната или и двете ръце или да комбинирате повече от един сребърен пръстен на пръст, постига се наистина чудесен ефект. Правилото да не комбинирате сребро с нищо друго е вече остаряло, така че бръкнете на дълбоко в кутиите с бижута и извадете всичко което имате, преплитайки го в нови прекрасни форми.
Добре познатият на нас в днешно време сребърен пръстен, датира от векове носейки със себе си дълбок символизъм и история.

Среброто като метал, за първи път е било добито около 4000 години преди новата ера , а пръстени изработени от сребро са се носели за красота и просперитет столетия наред в множество култури. Древните народи са отделяли специално внимание на сребърният кръг а от там и сребърният пръстен. Жрици са изобразявани с пръстени по пръстите, било то един или много. Не е случайно че на пръстените се отделяло специално внимание, кръгът е смятан за символ на магическа защита и е изобразявал цикълът на живота и като такъв е почитан религиозно. Самото сребро е асоциирано с луната, поради цвета и начина по който е отразявало светлината. По тази причина среброто е носено предимно от жените, смятало се че отразява най-добре тяхната променлива природа и качества.


Среброто, а от там и сребърните обеци са познати от незапомнени времена, и са носени като украшения, символи на престиж, класа, каста и много други. Обеци от сребро са срещани в множество култури и са се запазили чак до днешни времена.

Пиърсингът (пробиването) на ухото е една от най-старите форми на така наречените телесни модификации, датираща от самата зора на времето. В миналото обеците са били предимно мъжки украшения. Рисунки по стените на сгради, показват мъже носещи обеци още по времето на древен Персеполис и Персия. В древен Египет, ушите са били пробивани, но освен децата, не са намерени доказателства за хора носещи обеци, по-скоро златни дискове са били слагани в пробитите в ушите дупки. Обеците са споменати дори в Библията – докато Моисей бил в планината Синай, израилтяни изискали от Аарон да им предостави божество, а за тази цел той поискал от тях да му донесат всички бижута на синовете и дъщерите им, включително и обеците.


Сребърният пръстен е бижуто което трябва задължително да имате. Не само че е сравнително лесно и евтино човек да се сдобие с голям брой различни на вид сребърни пръстени, но и те са може би най-гъвкавите за употреба бижута от всички. Не трябва да пропускаме да отбележим твърдостта на среброто, както и неговият изключителен блясък, които го правят перфектният благороден метал, издръжлив на ежедневните сблъсъци на ръцете ви с различни предмети.


Изборът на подходящото сребърно бижу може да е доста голямо предизвикателство. В тази статия сме опитали да дадем някои полезни съвети за това, как да избирате бижутата си на база формата на лицето Ви – един фактор с доста голямо значение.

Най-важното условие е да изходите от специфичната форма на вашето лице.

Лице с форма на сърце/обърнат триъгълник/диамант

Сребърни обици: висящи или такива с люлеещи се елементи помагат за издължаване на лицето;

Сребърни колиета: плътни и по врата, създават контраст и смекчават острият ъгъл на брадичката;
Позната история. Жена облича прекрасни дрехи. Жена обува страхотни обувки и избира перфектната чанта за тоалета. Жена разваля целият ефект като сложи неподходящите сребърни бижута…Всички сме го виждали, всички сме го чували. Сякаш не са достатъчно всички останали правила за дължина на пола, височина на токове и цвят на червило, та жените трябва да се съобразяват и с това какво може и какво не може да носят като бижута. Опитали сме да формулираме няколко основни правила, с които да ви помогнем да избягвате подобна неприятна ситуация за в бъдеще.