• 0884 806 225
  • magazinigranat@gmail.com
Пролетта е една чудесна възможност да захвърлите всички което ви е отегчило и от което ви е писнало през зимата, било то хора, навици, дрехи, и да щурмувате лятото с усмивка, позитивно настроение и много цветове. За това, обаче, трябва да сте добре въоръжени. До колкото това касае модните тенденции, въоръжени означава добре информирани.

Няма нужда да ви убеждаваме, че един от най-добрите начини да приповдигнете самочувствието и настроението си е да бъдете забелязани. Рязка смяна на цвета на косата или стила на облеклото, е чудесна възможност, но не всеки е готов да го направи, а и е трудно постижимо. С много по-малко усилия, но със същия ефект, може да използвате скритата сила на сребърните бижута. Те са един чудесен начин да изглеждате като истинска звезда, когато и където си пожелаете, с минимум усилия.

Ето какво предричат световните модни издания за предстоящите сезони:
Може би няма човек, който да не се съгласи че камъните придават една неповторима красота и ореол на бижутата. За всеки официален случаи или по – специално събитие дамите, а защо не и господата, подбират бижута с различни геми, за да може блясъкът и изяществото им да подчертае тоалетите, а от там и самото присъствие.

Тази красота обаче идва на съответната цена и тук не говорим за парични знаци. Бижутата с камъни изискват специална поддръжка и отношение, а липсата на дори един камък, прави бижуто неизползваемо.

Преди да преминем към основната тема, бихме желали да ви обясним и покажем типовете захващане на камъните в бижутерията. Смятаме че ще е полезно и ще ви помогне в избора и в последващото съхранение.

Лепени камъни
Основни правила при избор и комбинация на бижута
Изборът на бижу е строго индивидуален. От изключителна важност е да се чувствате удобно и в хармония с това което носите. Освен това, обаче, изборът на бижута изискват сериозно обмисляне и добър вкус. Предлагаме на вашето внимание няколко съвета за това как да извлечете най-доброто от бижутата.

За жените:

Акцентът винаги пада само на едно място. В случай че носите пищно колие, комбинацията трябва да е със семпли обици или обратното. Подобна е ситуацията и с пръстените, освен ако не искате да приличате на коледно дръвче. Един ярък и пищен пръстен е напълно достатъчен. Позволено е да се носят два, до три малки и семпли пръстена едновременно, макар това почти да опира в горната граница на добрия вкус. При носене на няколко гривни се старайте да не носите колие.
От всички бижута, пръстените са най-трудни за избор, поръчване или подаряване., особено при пазаруване онлайн. Трудността произтича предимно от размера на пръстена и съответно формите и големината на пръста на човека. Съществуват няколко варианта за разрешаване на този проблем.

Измерване на мярка при бижутер

Ние от Магазини Гранат горещо препоръчваме този вариант, заради максималната точност при резултата. Измерването става със специални стоманени, пръстенообразни мерки, които се налагат на избраният от вас пръст, докато не се постигне пълно напасване.

Мерките обикновено се обозначават с цифри, като има няколко различни възприети системи.
ГОДИНАТА НА ВОДНИЯ ДРАКОН

Най-вероятно всички вече знаете, подочули сте или сте се поинтересували че 2012 е годината на дракона според китайския календар. И не кой да е дракон а водният дракон. Драконът е едно от дванадесетте животни, фигуриращи в китайският календар, като стои там под номер пет.

Според календара, всяка година се получава уникална комбинация между един животински знак и един от основните пет елемента, земя, вода, метал, огън и дърво, като цикълът се завърта на 60 години. Което означава че водният дракон е бил доминиращ 1952 и ще дойде отново 2072 година.
1. Преди всичко отнасяйте се към бижутата си като към ценности.

2. Всяка вечер сваляйте всички бижута от себе си. Препоръчваме да сваляте бижутата си и при извършване на физически натоварвания - работа, фитнес, спорт, при работа в замърсена околна среда или мръсни дейности като чистене, ремонти, строителни дейности. Всичко гореизброено може да доведе до непоправими деформации или повреди в изделието.

3. Среброто се влияе от сярата (S) - и нейните съединения. Те променят цвета му от черно до тъмно жълто. Сяра има в белината, в някои почистващи препарати, в козметиката (парфюми, дезодоранти, боя за коса) в горива и масла, мазнини. Влажността на въздуха, морската и минералната вода, резките промени на температурата на околната среда също оказват влияние на среброто. Потта от тялото също може да съдържа потъмняващи вещества. При съприкосновение със среброто, сярата образува тънък слой сребърен сулфат. Имeнно той променя цвета и за да се премахне е нужна химическа реакция.