История на сребърните обици


Среброто, а от там и сребърните обици са познати от незапомнени времена, и са носени като украшения, символи на престиж, класа, каста и много други. Обици от сребро са срещани в множество култури и са се запазили чак до днешни времена.

продължава>
 
Кратка история на сребърният пръстен

Добре познатият на нас в днешно време сребърен пръстен, датира от векове носейки със себе си дълбок символизъм и история.


Среброто като метал, за първи път е било добито около 4000 години преди новата ера , а пръстени изработени от сребро са се носели за красота и просперитет столетия наред в множество култури. Древните народи са отделяли специално внимание на сребърният кръг а от там и сребърният пръстен. Жрици са изобразявани с пръстени по пръстите, било то един или много. Не е случайно че на пръстените се отделяло специално внимание, кръгът е смятан за символ на магическа защита и е изобразявал цикълът на живота и като такъв е почитан религиозно. Самото сребро е асоциирано с луната, поради цвета и начина по който е отразявало светлината. По тази причина среброто е носено предимно от жените, смятало се че отразява най-добре тяхната променлива природа и качества.

продължава>
 
Как да изберем най-подходящото бижу според формата на лицето?

Изборът на подходящото сребърно бижу може да е доста голямо предизвикателство. В тази статия сме опитали да дадем някои полезни съвети за това, как да избирате бижутата си на база формата на лицето Ви – един фактор с доста голямо значение.

Най-важното условие е да изходите от специфичната форма на вашето лице.

Лице с форма на сърце/обърнат триъгълник/диамант

 

продължава>
 


Страница 1 от 4