Всички искаме да изглеждаме зашеметяващо. Да привличаме внимание и да ни се възхищават. Лесно ли е обаче да изградим един силен и впечатляващ изглед? Никак! Нужно е внимателен подбор на дрехи, обувки, прическа, държане и … не на последно място бижута. Сигурни сме че всички ще се съгласите че дори най-готините дрехи изглеждат посредствени без нужните аксесоари. Обратното също важи, фантастични рокли или костюми, изглеждат натруфени и кичозни, когато са комбинирани с неподходящите бижута. За да улесним нещата ви предлагаме 7 кратки съвета за това как да подобрите стилът си и по-лесно да постигате блестящи резултати.
 

1. Комбинирайте различни типове метал

Сребро, жълто злато, червено злато, всички си подхождат чудесно, не се притеснявайте да експериментирате и съчетавате, докато не попаднете на подходящият резултат. Може да носите множество сребърни твърди гривни на едната или и двете ръце или да комбинирате повече от един сребърен пръстен на пръст, постига се наистина чудесен ефект. Правилото да не комбинирате сребро с нищо друго е вече остаряло, така че бръкнете на дълбоко в кутиите с бижута и извадете всичко което имате, преплитайки го в нови прекрасни форми.

2. Слоеве и слоеве сребърни колиета, огърлици и медальони

Като стане въпрос за сребърни колиета, има само едно правило – колкото повече, толкова повече. Това означава че е напълно позволено да носите повече от едно сребърно колие или сребърен медальон и дори не е нужно да са с една дължина или цвят. Всъщност колкото повече слоя успеете да сътворите със сребърните бижута, толкова по-интересен ще изглежда стилът ви. Дали ще включите перли, разноцветни метали или различни други материали, зависи изцяло от вас. Все пак може да вземете предвид различните видове сребърни колиета.

3. Добавете цвят

Сериозно обмислете цветни камъни, перли или естествени материали, но не спирайте само до обмислянето, действайте! Тук има само едно правило и то е никога да не съчетавате очевидно евтини бижута със истински оригинални такива. Блясъкът на последните се губи! Естествените камъни от друга страна изглеждат чудесно в златната и сребърна бижутерия и единственото което трябва да имате предвид при носенето им е цвета на дрехите ви и как да комбинирате бижута спрямо тена ви.

4. Не носете повече от един голям пръстен

Огромните сребърни пръстени са като магнит за погледа, по тази причина няма нужда да носите повече от един. В най-лошият случай носете по един на всяка ръка, като внимавайте камъните и дизайнът им да са в синхрон. Ако се престараете с големите сребърни пръстени, най-много да изглеждате безвкусно и евтино, без значение от цената на изделията.

5. Облеклото е от огромно значение

Пищното облекло или такова с много детайли, като цяло няма никаква нужда от бижута. Може все пак да сложите един единствен семпъл модел сребърен медальон, но всичко повече би било като да носите знак, крещящ „ Слънцето е почивка, днес аз ще светя вместо него”. Чувствайте се свободни да носите слоеве сребърни колиета ако имате отворено деколте, но заложете на твърди гривни ако сте с висока яка или подплънки на раменете.

6. Диаманти

Да те наистина са най-добрият приятел на жената, но ви препоръчваме през деня да стоят в къщи. Красотата на диамантената бижутерия се крие в семплият дизайн и доброто поднасяне, тя не търпи кой знае какви експерименти. Носете диамантеният си годежен пръстен винаги, но пазете диамантените си обици, гривни и колиета за специални събития, на които ще сте издокарани безупречно стилно.

7. Бъдете креативни

Ако имате фантастичен пръстен, но не го носите, понеже е твърде голям/тежък/малък, можете просто да го окачите на сребърна верижка и да го превърнете в уникално колие. Едно дълго сребърно колие може да се носи по много начини. Може да го пуснете свободно или да го прехвърлите на няколко слоя и дори да го носите като гривна. Малките симпатични сребърни медальончета стоят еднакво добре на верижка, гривна или сребърни обици.

Сигурни сме че не ви разкриване кой знае какви нови тайни, защото смятаме че имате прекрасен собствен стил, но ще се радваме поне мъничко да сме помогнали в трудната задача по избирането на правилният изглед в ежедневието или на специални събития.

Запомнете, вие сте единственият дизайнер, който трябва да слушате, персонализирайте избора си според вашето виждане и усещане за комфорт и така винаги ще изглеждате самоуверени и красиви!