От всички бижута, пръстените са най-трудни за избор, поръчване или подаряване, особено при пазаруване онлайн. Трудността произтича предимно от размера на пръстена и съответно формите и големината на пръста на човека. Съществуват няколко варианта за разрешаване на този проблем.

Измерване на мярка при бижутер

Ние от Магазини Гранат горещо препоръчваме този вариант, заради максималната точност при резултата. Измерването става със специални стоманени, пръстенообразни мерки, които се налагат на избраният от вас пръст, докато не се постигне пълно напасване.

Мерките обикновено се обозначават с цифри, като има няколко различни възприети системи.

Ние в Магазини Гранат използваме мерки вариращи между 45 и 74, като цифрата оказва точната обиколка на пръстена по вътрешният му диаметър ( или обиколката на пръста ) в милиметри.

Измерване на мярка в домашни условия

Можете да определите мярката на пръстен, подходяща за вас и в къщи, като използвате налични материали. Длъжни сме да ви предупредим обаче, че много често измерването направено по този метод е неточно и дава отклонения в резултатите, които могат да доведат до грешно определяне на размера на пръстена ( един милиметър отклонение в измереното, променя мярката с една единица ). И все пак, ако се налага подобно измерване, обиколете пръста си в основата му ( там където ще се носи бъдещият пръстен ) с конец, след което внимателно разгънете конеца и измерете дължината на частта, обхванала пръста. Колкото милиметра е дълъг конеца, такава ще е мярката на пръстена, например 56 мм дължина на конец = 56 мярка пръстен.

Трябва да знаете че среброто е сравнително ковък метал, позволяващ корекции в известна степен. Ние от Магазини Гранат, разполагаме с майстор златар, който може да извършва подобни услуги и винаги може да коригира почти всички сребърни пръстени, които сме изложили в нашият интернет сайт. Корекцията най-често може да е до 3-4 мерки и на пръстени без много камъни, но в случай че сте харесали даден модел пръстен, винаги може да ни изпратите запитване за модификация и ние ще ви отговорим възможно ли е или не.

Разгледайте сребърните ни пръстени в онлайн магазина ни тук.

Разгледайте златните ни пръстени в онлайн магазина ни тук.

Разгледайте стоманените ни пръстени в онлайн магазина ни тук.