Позната история. Жена облича прекрасни дрехи. Жена обува страхотни обувки, избира перфектната чанта за тоалета и... разваля целият ефект избирайки неподходящите бижута…Всички сме го виждали, всички сме го чували. Сякаш не са достатъчно всички останали правила за дължина на пола, височина на токове и цвят на червило, та жените трябва да се съобразяват и с това какво може и какво не може да носят като бижута. Опитали сме да формулираме няколко основни правила, с които да ви помогнем да избягвате подобна неприятна ситуация за в бъдеще.

Предизвикателно красиви

За да носите провокативна сребърна бижутерия се нуждаете от две неща, самоувереност и нюх за модните тенденции. Посланието което би трябвало да излъчвате към околните е „Не съм крехка и скромна и въобще не ме притеснява да изпъквам в тълпата.” Това което не трябва да струи от вас е:” Натруфила съм се с каквото мога!” Ето основното правило тук – по-малко е повече. Ако носите масивна твърда гривна и колие, забравете за блестящите масивни обици и пръстен, в противен случай има опасност да изглеждате като дете открило гардероба на мама. Когато и ако решите да сложите големи и екстравагантни сребърни бижута, моментално отписвате животинските принтове – те просто не вървят ръка за ръка. Изчистени бели или черни тоалети, от друга страна, са идеалното облекло за големи и цветни бижута. Запомнете още нещо, колкото е по-голям камъка който носите, толкова по-фалшив изглежда. Огромните сребърни пръстени с камъни са особено актуални в този момент, но се опитайте да устоите на изкушението да ги съчетаете с други подобни бижута. Оставете пръстенът да играе главна роля в аксесоарите ви и прегледайте нашите съвети как да съчетавате пръстени.

Комбинирайте злато и сребро

Някога ни учеха да не смесваме различни метали, но както се случва с повечето правила в модата, дизайнерите вече имат друго мнение. Да носите злато със злато и сребро със сребро, безспорно е традиционно, но ако искате да сте модерни, комбинирайте! Трикът тук е да спазите на всяка цена еднообразие в стилът на бижутата. Модерна златна твърда гривна ще изглежда смешно до антични сребърни обици с цветни камъни. От друга страна така модерното натрупване на слоеве бижута (гривни, пръстени и колиета), допълнително се обогатява от комбинацията на различни метали. Разноцветно злато или злато и сребро придават незабравим вид на тоалета ви. Понякога правилата са създадени за да бъдат заобикаляни, нали?

Обърнете внимание на дължината на колието

Срещали ли сте някога добре облечена жена с набор от красиви бижута, при която нещо не е наред ? Ние много пъти! Най-често допусканата грешка е да се комбинира грешната дължина на сребърни колиета, с неподходящото деколте. Ето няколко лесни и основни съвета за предотвратяване на подобни ситуации.

  • Колиета тип Яка, стигащи до средата на врата, се съчетават с остри, овални и деколтета тип лодка;
  • Колиетата Нашийник минават плътно през врата и се съчетават добре с дрехи без презрамки или много дълбоки деколтета;
  • Колиетата тип Принцеса (с висящ елемент в долнят край), стигат на дължина под гърлото. Това са най-разпространените колиета и могат да бъдат носени с почти всички типове деколтета, освен високо вдигнатите. Ако добавите сребърен медальон отдолу, V-образното деколте ще е чудесен избор;
  • Колиета Матине достигат до горната част на линията на гърдите. Препоръчително е да не ги носите с много дълбоки деколтета, ако колието допира горната част на деколтето има опасност да се развали красотата и на двата елемента;
  • Опера, са колиета падащи под гърдите. Този тип сребърни колиета се съчетават чудесно с високи деколтета. Могат да се носят както денем, така и вечер, тази дължина колиета, позволяват два или три реда, като така само засилват ефекта от присъствието си.
  • Най-дългите колиета са тип Верижка или Въже, за тях важи същото като за вида Опера, с изключение на това че е препоръчително да се носят предимно вечер.

Деколтето е основен елемент от визията на всяка дама. Затова е важно да знаете как да съчетавате бижутата с деколтето.

Вземете предвид вашите възраст и телосложение

Едно сребърно бижу може точно толкова лесно да подчертае хубавите ви страни, както и лошите.

Колиетата тип Нашийник са подходящи за жени с по-младежки тип кожа. Жени с видими белези по врата от възрастта е добре да носят дълги колиета, за да пренасочат вниманието в друга посока.

В случай че имате по-широк врат е най-добре да носите колиета, тънки отстрани и удебеляващи се надолу под ключицата;

Ако вратът ви е тънък и издължен, но не искате да акцентирате на него, пробвайте да носите тройно-плътно навити колиета, като най-късата част да обхваща основата на врата, избягвайте V-образните колиета.

Надяваме се съветите ни да са ви от полза. Винаги може да се добавят още, но смятаме че тези са най-основните и ще ви дадат насока, върху която да градите собственият си изискан външен вид. Ако имате нужда от допълнителна информация по въпроса, ние от Бижутерски Магазини Гранат сме на разположение. Може да ни откриете на посочените контакти в сайта или във Facebook групата ни Магазини Гранат Сребърна Бижутерия.