Още от древни времена хората използват бижута, които окичват по себе си, с цел да покажат своето благосъстояние, просперитет, вяра и други основни качества и символи за принадлежност. Освен за красота, бижутата са били използвани също и с цел да предадат някакво послание за човека, който ги носи. Днес това все още е факт. Хората избират бижу според стандарта си, според интересите си и според вярванията си. 
Дамските гривни са едно чудесно бижу, което по ненатрапчив начин може да съчетае в себе си множество послания и стилове. Това се постига чрез използването на камъни, носещи красиви символни послания, щампи посочващи медицински показания и особености (като наличие на алергии, например, или други състояния, с които искаме хората около нас да са запознати в случай на нужда), плочки с гравирани послания, молитви и огромно разнообразие от малки висулки и фигурки, въплътяващи интересите и предпочитанията на дамата, която ги носи. В този смисъл, гривната може да бъде освен красиво бижу, то и ценен източник на важна информация.

Когато избирате подходяща за своята ръка гривна, освен размера и дизайна, трябва да вземете предвид и костната структура на вашата китка. Преди да изберете гривна по своя вкус и стил, помислете кой тип бижу ще изглежда най-добре на фона на ръката и китката ви. Ширината на гривната, размерът декоративните елементи, а също и самата тежест на гривната, играят огромно значение за начина, по който тя ще подчертава красотата на ръцете ви. Когато купувате дамска гривна, най-вероятно търсите нещо, което да допълва вашия външен вид и да придава допълнително изящество на фигурата ви. Взимайки предвид вашата структура или тази, за когото е предназначено бижуто, ще разберете дали трябва да търсите широк или тесен, семпъл или екстравагантен, солиден или деликатен модел. По този начин можете да изберете дамска гривна, която да прикрива или да акцентира китките ви по възможно най-добрия начин.

Така например, жени с малки и тънки китки могат да се спрат на по-едри верижки и комплексни модели, тъй като фините и тънки дамски гривни ще направят китките им да изглеждат още по-малки.

За да изберете точна по размер дамска гривна, измерете с метър обиколката на китката си и добавете 1,5 см. От получената дължина можете да извадите или добавите няколко милиметра в зависимост от това дали желаете гривната да е по-широка и хлабава около ръката ви или по-тясна и плътно прилепнала.

Дамски гривни се изработват от най-различни материали, в хиляди дизайни, цветове, форми и комбинации. Според вкуса и облеклото можете лесно да изберете дамска гривна, която да допълва перфектно вашата визия.

Дамските гривни от благородни метали са едни от най-предпочитаните и подходящи за всеки един случай бижута. Например вечните дамски златни гривни могат да се съчетаят както със строго официални тоалети, така и с по-ежедневни и спортни облекла. Красиви и стилни, те никога не престават да бъдат на мода и са подходящ и предпочитан подарък за жени във всяка една възраст.

Златни гривни, сребърни гривни и дори стоманени дамски гривни можете да намерите в огромни разновидности и всевъзможни дизайни: от класически плетки до нестандартни екстравагантни модели. Към много от тях можете да добавяте допълнителни елементи като висулки, гравюри, малки медальони и т.н. По такъв начин някои дами обичат с времето да допълват и обогатяват дизайна на своите гривни. В такива случаи е препоръчително да изберете гривна тип верижка, която позволява лесно да се захващат към нея допълнителни елементи.

За младите дами можете да се насочите и към гривните с червен конец, който са символ на здраве и позволяват лесно да регулирате размера на гривната. Този тип гривни носят символика против уроки и „лоши очи” и спомагат за благосъстоянието на своя притежател. Ако се колебаете с какъв елемент да бъде гривната, едни от най-популярните златни и сребърни фигурки са подкова, гълъб, сърце, цвете, кръстче, богородица, синьо око, символ за безкрайност и т.н. Тези фигурки от дълги времена се считат символи на вяра, късмет, любов, надежда, просперитет и други позитивни качества, усещания и емоции. С тях винаги можете да сте сигурни, че гривната ще се хареса на човека, за когото е предназначена. Разбира се, винаги можете да изберете нещо по-нетрадиционно или да поръчате изработване на фигурка по ваши индивидуални параметри, която впоследствие да се прикачи върху червен конец или друга дамска гривна, която сте харесали.

В „Магазини Гранат” предлагаме стотици модели златни и сребърни гривни, предназначени да покрият изискванията и предпочитанията на всеки вкус и стил. Старали сме се да подберем огромно разнообразие от дамски гривни, тъй като знаем колко индивидуални и специфични са предпочитанията на всеки клиент. В нашия онлайн каталог можете да разгледате много повече модели бижута отколкото в който и да било магазин. Всяко едно от тях е съпроводено с детайлни снимки и описания, които да ви улеснят в избора на перфектното за вашия случай бижу. Работим само с утвърдени и надеждни производители от страната и чужбина и гарантираме високо качество и устойчивост на предлаганите от нас бижута.