Изборът на бижу е строго индивидуален. От изключителна важност е да се чувствате удобно и в хармония с това което носите. Освен това, обаче, изборът на бижута изискват сериозно обмисляне и добър вкус. Предлагаме на вашето внимание няколко съвета за това как да извлечете най-доброто от бижутата.

За Жената


Акцентът винаги пада само на едно място. В случай че носите пищно колие, комбинацията трябва да е със семпли обици или обратното. Подобна е ситуацията и с пръстените, освен ако не искате да приличате на коледно дръвче. Един ярък и пищен пръстен е напълно достатъчен. Позволено е да се носят два, до три малки и семпли пръстена едновременно, макар това почти да опира в горната граница на добрия вкус. При носене на няколко гривни се старайте да не носите колие.


Комплекти – традиционен и хубав подарък и обикновено включват колие, гривна, обици, пръстен и т.н. Опитайте се да не носите абсолютно всички части едновременно за да се избегне претрупване.


Колиета, най-добре се съчетават с пръстени, а обици с гривни. Изключение прави годежният пръстен, който може да се носи със почти всичко.
Обърнете внимание на прическата си и изберете подходящи бижута спрямо формата на лицето ви. За пример, масивни обици биха изглеждали не на място ако сте с мъничко лице с нежни черти или къса прическа.
Съобразявайте се с възрастта, когато избирате бижутата си. Момичетата могат да експериментират смело с цветове форми и метал, избягвайки твърде пищни и богати бижута. Дамите е добре да се придържат към по-семпли бижута, перли, седеф и скъпоценни камъни са чудесен избор за тях.

За Мъжа

Основно правило при мъжките бижута е семплият дизайн, последвано от качествена изработка. За мъжа никога не е от значение дали бижуто е по последна мода, една старинна игла за вратовръзка би тежала много повече на мястото си от избор по последен писък на модата.
Никога не носете повече от един пръстен, като го съобразявате с формата на пръстите си.
За предпочитане е мъжките бижута да са без камъни.
Мъжкият часовник е чудесен аксесоар за вечерен костюм, освен ако не е с кожена каишка.

Като за финал, отново бихме желали да ви припомним че най-важното е вие самите да се чувствате добре, носейки избраните бижута. Среброто като метал и като цяло всички сребърни бижута, са чудесен избор както за ежедневно носене, така и за официални случаи. Носете ги с гордост и усмивка, за да извлечете максимума от тях.

Може да разгледате сребърните ни бижута в онлайн магазинът ни тук: Сребърни Бижута

Може да разгледате златните ни бижута в онлайн магазинът ни тук: Златни Бижута