Изборът на бижута, както и на дрехи, е строго индивидуален и зависи от множество фактори. Въпреки това, винаги можем да „сверим часовника” си със световните тенденции и да решим за себе си как да допълним своята визия и да придобием още по-уверено и модерно излъчване.
Ето няколко насоки, които могат да ви ориентират, какво е новото в сферата на бижутерийното изкуство и кои накити се носят в края на 2019-та и през следващата 2020-та година.


Огромни обеци


Смелите и готови на всичко момичета на 2019-та година носят огромни и внушително масивни обеци. Те са разкошни не само защото много от моделите са с инкрустирани камъни, но и поради артистичния им дизайн. Тъй като 2020-та година ще бъде високосна, предлагаме да заложите на сребърни обеци и накити.Обеците в разнообразни форми и цветове представляват откровен отговор на лятното ни желание да се чувстваме свободни, независими и разкрепостени. Те са всичко това, което не бихме могли да носим в офиса и точно поради тази причина при тях няма нищо шаблонно и обикновено.
Напротив, думите, с които можем да ги определим са смели, атрактивни, впечатляващи и разточителни.


Комбинация от пръстени


момиче със сребърни пръстениПозлатените пръстени са сред елегантните и ефектни накити, които допадат, както на мъжете, така и на жените. Моделите, предназначени за мъже са по-масивни, докато дамските пръстени са с нежен дизайн.
Поради достъпната цена на този вид бижута, те могат да бъдат комбинирани и да се съчетават успешно с други накити.
Актуалните тенденции при дамските златни пръстени са да се носят тънки халки почти на всеки пръст или по няколко на пръст. Екзотична и нежна, тази мода при пръстените е повече от интересна и се наложи от големите бижутерийни компании, благодарение на звезди Дженифър Лопес и Шейл Мичел, които често носят лот от пръстени.  
Тъй като от години красотата на ръцете е в центъра на вниманието, масивни или нежни, пръстените се комбинират добре винаги с изящен много дълъг или средно дълъг маникюр.


Колиета със стилизирани форми


Дизайнът на колиетата и огърлиците през 2019 година е изцяло вдъхновен от природата. Творческите интерпретации на дизайнерите на бижута са насочени към пресъздаването на бамбукови пръчици, листа, флорални мотиви и стилизирани символи като дърво, клонки, цветя и други.
Гривните от сребро или злато са изключително актуални като се наблюдава завръщане на ретро модата и т. нар. гривни тип Маншет.


Внушителни вериги


Веригите също са сред накитите, които налагат своето присъствие на модния подиум и в ежедневието. Колиета изградени на основата на три или четири елемента, придават напълно нов облик на вашия тоалет и излъчване.


модерни сребърни верижки


пръстени от сребро


Нестандартни комбинации на злато и сребро


Често срещано съчетание е това на бяло и жълто злато или комбинирането на вериги и други елементи. При част от бижутата се наблюдава и смесица от злато и сребро. Комбинацията е интересна и докато преди време, това се считаше за грешка или за проява на лош вкус, днес бижутерийните компании предлагат невероятно красиви съчетания на сребро и злато, под формата на верижки, колиета, гривни, брошки и пръстени.


Когато става въпрос за бижута, не бива да се забравя, че винаги модерни и непреходни са не точно определен тип бижута, а тези от тях, които са изработени от благородни метали и представляват съчетание от качество и естетика.
Изображения: Glowsly