Има различни изисквания, според които всяка дама избира облеклото си, а също и аксесоарите към него. Често съображенията са свързани с любими цветове, материята на дрехите и техния модел.

За по официалните случаи съответно бижутата са по-елегантни, а за спортното облекло са по-леки и не толкова привличащи вниманието. Освен според тези критерии обаче, често дамите подбират своите бижута и според тена на кожата си, за да са подходящи, да изпъкват и да изглеждат стилно.


Заедно с тена на кожата, при избор на бижута трябва да се има предвид и цвета на косата, както и формата на деколтето, за да се постигне максимален ефект от вашата визия.


На първо място, ако една жена има руса коса и млечно бяла кожа, най-добрият избор ще бъдат сребристите бижута с камъни като рубин или диаманти. Това не контрастира с кожата, а напротив – подчертава нежността и естествеността ѝ.


Жените, които притежават кожа с естествен златист тен и кестенява коса, най-добре ще подчертаят уникалността си с бижута от злато, мед, бронз или месинг. Дървените гривни или богато украсени колиета също биха били подходящи. Тъй като по-тъмната кожа се свързва с горещите, екзотични страни, подбора на точните бижута, които да подчертаят тези естествената красота на жената, е най-правилното решение.


Дами с естествен бял цвят на кожата, но с тъмна коса, е най-добре да заложат на диамантени и сребърни бижута и нежни цветове по избор, в най-светлите тонове. Един семпъл сребърен часовник би бил подходящ ежедневен избор. Той може да се съчетае както с ежедневното ви облекло, така и с по-елегантен аутфит. Трябва само да подберете подходящият модел часовник, който би паснал на този стил. Ако пък обичате да носите верижки, то едно нежно колие със Swarovski елементи ще придаде блясък и елегантност на всеки празничен повод.


Във връзка с тена на кожата има определени типове, към които жената спада.


Дамите с естествен златист тен спадат към топлия тип, а тези с бяла кожа – към студения.


Ако сте почитателка на цветните камъни, трябва да имате предвид към кой тип спадате и според това да подберете цвета на различните камъни в бижутата си, за да ви отиват.


  • Ако спадате към топлия тип, вашите цветове са жълто, кафяво, оранжево, червено и жълто-зелено. Това ще подчертава и акцентира тена ви.
  • Ако сте представителка на студения тип трябва да заложите на сините, зелените, розовите и виолетовите цветове в нежните им тонове, за да не се получава рязък контраст.


Не само дрехите и бижутата трябва да бъдат подбрани подходящо. Трябва да се има предвид и тена на кожата, за да може завършеният външен вид да бъде феноменален и да отговаря на всички модни изисквания. Така гарантирано ще изпъквате по най-уникалния начин сред тълпата.