Когато се подготвяте за кръщене, едно от основните неща, които ви трябват (особено ако сте в ролята на родител или кръстник) е златно кръстче за кръщене.

Най-често е прието, че кръстникът избира и подарява кръстчето на своя кръщелник, за да го пази и закриля в живота.

Тъй като това е нещо, което детето ще пази и носи със себе си през целия си живот, е хубаво то да бъде подбрано добре и да е по някакъв начин специално за семейството.

✝️ КУПИ ЗЛАТНО КРЪСТЧЕ

Днешно време кръстче за кръщене може да се закупи от всеки един магазин, с голяма вариация между цените. Знаейки предварително какво точно търсите, ще можете по-лесно да фокусирате вниманието си върху качеството на изработката и бюджета, който сте си определили за покупката.

Кръстче за кръщене се избира най-често измежду благородните метали: злато, сребро, платина. Въпреки, че няма изискване кръстчето да е златно, много хора го предпочитат пред другите два метала, вероятно поради неговата символика: на слънце, сила, просперитет и благополучие.

Избирайки златно кръстче за кръщене, трябва да сте готови, че ще се сблъскате както с много високи цени, така и с по-достъпни такива. Хубаво е да определите бюджета си предварително, за да може да ограничите избора само до бижута, които се вместват в този бюджет. Цената на златото зависи най-вече от неговото качество, грамаж, примеси и не на последно място – от дизайна на бижуто. Изчистеното, семпло златно кръстче, ще е много по-евтино от друго, с по-сложна изработка. Друг бюджетен вариант е изработката със златно покритие.

Когато избирате кръстче за кръщене, не забравяйте да вземете предвид възрастта на детето. В този смисъл, е хубаво да се посъветвате с родителите дали предпочитат кръстче, което детето да носи ежедневно от момента на своето Кръщение, или планират да му го дадат впоследствие, когато вече е достатъчно голямо, за да разбира неговата стойност и значение. Някои родители, например, предпочитат да окачат кръстчето в стаята на детето като символ на вяра, който да пази и закриля своя притежател. Когато детето отрасне, най-често взима кръстчето със себе си и го окачва в новия си дом или започва да го носи ежедневно.

Ако искате да направите кръстчето още по-специално, може да помислите за начини, по които да го персонализирате. В зависимост от неговата големина, може да гравирате на гърба му името на кръщелника, неговата дата на раждане, дата на Светото кръщение и т.н. Може дори да изберете значим стих от Библията, който да запечатате като своеобразно пожелание на избраното от вас златно кръстче за кръщене. Друг вариант за персонализиране на кръстчето е добавянето на рождения камък на детето. В този случай може да изберете златно кръстче за кръщене с украшение от съответния скъпоценен камък.

В нашия магазин за бижута може да откриете много модели на кръстчета за кръщене, които да комбинирате със съответния златен синджир. Всеки един от тях е изработен с внимание към детайла и притежава гаранция и сертификат за качество. При наличие на въпроси, не се колебайте да се свържете с нас. Разгледайте всички златни висулки тук.