Всяка дама, която иска да изглежда перфектно, следва да обърне внимание и на бижутата – изискано допълнение, без което визията остава някак си незавършена. Днес ще разгледаме последните модни тенденции при сребърните бижута, за да разберем кои висулки са най-актуални тази година.

Минималистична визия

Минимализъмът, който от известно време е най-предпочитаният стил във всяко едно отношение на дизайна, продължава да властва и в света на модата. Под негово влияние сребърните бижута придобиват все по-изтънчени, нежни и семпли линии, допълващи модната визия по невероятно грациозен начин. Простите им форми не претоварват външният вид, а точно обратно – придават му още повече стил и елегантност. Затова непременно се сдобийте поне с няколко сребърни висулки, издържани в този стил, за да подчертаете умело женствеността си.


Типичен представител на семплите медальони са тези със символа Безкрайност. Много нашумели в последно време, висулките със знака на безкрайността се ползват и в направата на гривни, пръстени и обеци.


сребърен комплект безкрайност

Сребърни кръстове

Сребърният кръст като символ на вярата се носи от векове. Традицията се е съхранила и до днес, като тя вече е не само символ на Християнството, но и на човек, който е в течение с модните тенденции.

В Магазини Гранат предлагаме над 20 вида сребърни кръстове, подходящи както за нежните колиета на дамите, така и за масивните ланци на господата.

сребърни бижута с кръст

Отварящи се медальони

Неостаряваща класика. Сребърните отварящи се медальони винаги са били харесвани и ще продължават да бъдат!

Дали заради тайнствеността на този вид медальони, или заради нещо друго, но те вдъхват нотка романтика на притежателя, като същевременно дават усещането че любимия човек от снимката вътре е с вас, близо до сърцето ви!

сребърни колиета сърца

Многостепенни композиции

Ако отдавна мечтаете да носите накуп любимите си сребърни бижута, през 2020 година ще имате възможност да го направите. Дизайнерите определиха една много интересна тенденция – комбиниране в една визия на различни висулки, гривни и колиета. Необходимо е само да ги подредите правилно, за да получите невероятен ефект.

Сребърни висулки с бели камъни или перли

Дамски сребърен медальон с бели камъни и перла

специални предложения от сребро

Сред водещите тенденции на сезона си струва да се отбележим и огромната популярност на сребърните висулки с бели камъни или перли. Перлите са безспорен фаворит на сезон 2020. Те се съчетават перфектно със среброто.  

Подобни бижута изглеждат особено изискани и елегантни и могат лесно да се комбинират с тоалети и аксесоари в различни стилове и цветове.

Дамски сребърен медальон с бели цирконии и бяла перла

сребърен медальон с перла

Белият цвят се символизира с чистота и невинност, затова, ако искате да придадете на визията си подобно излъчване, не пропускайте да я допълните със сребърни висулки с бели камъни или перли. Или комбинация от двете.