Дамските обеци с камъни са били и ще бъдат винаги атрактивни и обичани. Как да подберем най-подходящите за даден повод и за нас самите обеци със скъпоценен или полускъпоценен камък ще прочетете в статията.

Най-предпочитаните обеци с камъни

Почти всяка дама носи обеци, независимо дали на клипс или с кукичка, това е едно от най-използваните видове бижута. Разбира се, моделите са безкрайно разнообразни, но като акцент в предпочитанията се очертават обеците с камъни – скъпоценни, Сваровски, полускъпоценни.

Едни от най-предпочитаните модели сребърни обеци са огромните, украсени с блестящи камъни. Трябва да ви разочароваме, но те не са подходящи за всеки ден и за всяка форма на лицето. Затова не правете грешката да излизате с такива обеци без да сте се погледнали в огледалото и без да сте взели мнението поне не един страничен човек. Тези обеци са доста тежки заради камъните, с които са направени. Добре е да си изберете такива, които са направени от по-леки материали.

Друг доста нашумял напоследък начин на носене на обеци е да се слагат различни обеци – една голяма с камъни на едното ухо, а на другото някоя семпла, със същия камък. Няма начин тази асиметрия да не привлече погледите към вас.

Дамите продължават да си набавят бижута от благородни метали, но тенденцията в последно време, поне сред световно известните бижутерски марки, е благородните метали да се заменят от по-евтини, но не и некачествени материали. Все по-често се появяват колекции, изработени от трайни сплави, пластмаса, дърво, стъкло. Обеците с камъни, обаче, са винаги на челно място в предпочитанията.

По отношение на формата, предпочитаните модели обеци са в двете крайности – или прекалено малки и семпли, или възможно най-обемни и забележими.

Дори и обеците тип халки имат инкрустирани камъни. Камъните присъстват почти във всички модели. Понякога са в чашката на някое сребърно цвете или по крилата на златна пеперуда, друг път се подават срамежливо изпод ресните на някой пискюл. Камъните Сваровски са най-предпочитаните за момента, макар че и перлите не остават назад.

Всички бижута с камъни са изключително женствени и елегантни. Привличат погледите и възхищението на околните, особено ако са подбрани с вкус.

В последно време се забелязва тенденцията на дългите висящи обеци с камъни, използвани за сватба. Така лицето на булката е подчертано, дори и да е направена съвсем семпла прическа. Декорираните с камъни обеци спокойно могат да се съчетаят с нежна и семпла булчинска рокля.

Младите момичета дори и в ежедневието използват висящите обеци, особено тези, които наподобяват висяща верижка. В тях често се забелязват вплетени блестящи камъни, които правят модела много по-ефектен и забележим.

Съчетанието на обеци с гривна или пръстен е често срещан похват. Акцентът обикновено е камъка, който ги обединява. За ежедневието не е необходимо да използвате бижута от благородни метали. Можете спокойно да ги замените с обеци и пръстени от медицинска стомана. Предлагат се чудесни модели с камъни и позлатени допълнения, които придават на бижутата допълнителен лукс и стил.

Каквото и да изберете, не прекалявайте с количеството на бижутата по вас. Искате хората да ви гледат, възхищавайки се от стила ви, а не защото приличате на коледна елха. Все още има дами, които мислят, че количеството прави качеството, но при бижутата това не е валидно. Достатъчно е да съчетаете обеци с подходящ пръстен или гривна, но не и трите заедно. Прекаляването с бижута е по-скоро кич.