Риана е от артистите, които през годините на своето творчество нееднократно е доказала, че нейната артистична личност е широко и всестранно развита. Благодарение на своя талант и непрестанно развитие, тя определено се радва на лидерска позиция в своята сфера. Изпълнителката се слави с усет към стилната визия и винаги добре съчетаните дрехи и бижута.

РиРи вече демонстрира своя интерес към модата и козметиката. Но това далеч не е всичко - тя обърна поглед и към едно друго поприще, а именно бижутерията, с което определено ще допринесе за развитието му.

Отново в сътрудничество с Fenty, тя “подари” на дамите изцяло нова концепция за това как трябва да изглеждат бижутата днес.

В днешни дни ръчно изработените бижута се разрастват и те са вече не само хоби, но и професия. Тяхната достъпност и ниска пазарна цена допринася за разширяване производството на ръчно изработени украшения.

Барбадоската кралица с много лица

Риана за пореден път доказа, че прави нещата по нестандартен начин. Дори с пускането на бижутерната си колекция, изпълнителката успя да събуди интереса на медиите и специалистите в бранша.

Тя успя да предложи нещо различно:

  • Линията ѝ бижута ще носи името Cameo. Но какво е това? Риана споделя:  "Бижуто камея е било носено като израз на стремеж, вяра и сила. В Древна Гърция младите жени са имали такива украшения с лика на Ерос, богът на любовта, за да покажат своята сексуалност. Или с Медуза, която има змии вместо коса, за да гонят демоните. Макар че в The Cameo е включен само профилът на афроамериканка, колекцията символизира красотата на различието. Камея е символ на безстрашие, възвишеност, креативност и радост, съчетавайки всичко, зад което стои Fenty." Смело можем да кажем, че и самата Риана е въплъщение на всичко това и нейният порив за развитие непрестанно го доказва; 
  • Самите продукти (пръстени, обеци, брошки и висулки) са изработени от стъкло, черна смола, рамкирани са със стъклени мъниста и перлени орнаменти Swarovski - една истински стилна еуфория от цветове и материали. Обеците са на цена около 510 щатски долара, докато колиетата и пръстените може да закупите съответно за 410 и 340 долара;
  • Но тази бижутерийна колекция далеч не е самоцелна. Тя има мисия: "Марката беше създадена, за да запечата красотата на афро-американската жена. Въпреки това обаче, колекцията не се ограничава само до това, а иска да покаже красотата на различието. Тя е емблема на креативност и радост", се казва в официално съобщение на компанията. Снимките, представящи колекцията на изпълнителката, определено са интересни и показват афро-американски дами от различни възрасти, позиращи със специални прически, вдъхновени от Ренесанса. Зад обектива на тези впечатляващи фотографски творения стои не кой да е, а нигерийката Рут Осай.

Риана жъне големи успехи не само на музикалната сцена, но и в създаването на красиви украшения, което единствено може да ни кара да искаме да видим повече от това, което барбадоската кралица може да измисли.