Когато сте в магазин за бижута, лесно можете да си изберете пръстен и да прецените кой размер е подходящ за вас. Трудността идва, когато трябва да направите избор на пръстен от онлайн магазин.

Онлайн търговията е изключителен хит днес. Хората нямат достатъчно време да обикалят магазините, за да си търсят подходящи дрехи, предмети за бита, обувки. Това важи в пълна сила и за златните бижута.

На пръв поглед е лесно. Разглеждаш снимките с моделите и избираш. Неудобството идва от това, че всеки човек има размер на пръстите, с който трябва да се съобрази, когато трябва да си избира пръстен.

Как могат дамите индивидуално да определят размера на своите дамски златни пръстени?

Използвайте свой пръстен или халка, които в момента използвате. Свалете го и измерете вътрешния му диаметър. За целта можете да използвате обикновена линийка. Направете измерването в най - широката част на пръстена. Вижте таблица с мерките тук.

Трябва да знаете, че размера на пръстите на двете ви ръце е съвсем различен. Трябва да мерите пръстена на тази ръка, за която планирате да купите нов. По правило размера на пръстите на дясната ръка е по- голям.

Трябва да имате предвид модела на пръстена, за да прецените на кой пръст ще го носите и едва тогава да свалите размера. Има модели, които се препоръчват да се носят на среден пръст. Такива са примерно по - обемистите модели. Грешно е големите модели пръстени да се носят на безименните пръсти.

Друго, за което трябва да сте подготвени е разликата в размерите на едни и същи пръсти в топлите и в студените месеци. Ако пръстенът, който сте взели през зимата ви стои точно, то през лятото със сигурност ще ви е доста тесен. Обратното правило също е валидно- купен пръстен през лятото с точен размер, през зимата ще ви е толкова широк, че дори е възможно да го загубите.

Все пак, най- правилно е дамските златни пръстени да се пробват преди да се купят. Във всеки магазин за златна бижутерия се предлага огромно разнообразие от модели. Въоръжете се с търпение и мерете. Препоръчително е също да пробвате пръстените в края на деня. Тогава пръстите ви са леко подути и ще избегнете неудобството да ви омалее пръстена в края на работния ден.  

Разгледайте златните ни пръстени тук.