От древни времена, златото е символ на благосъстояние и просперитет. Неговите устойчивост и нетленност го превръщат в предпочитан метал за изработка на множество бижута и украшения. Като такова, то често присъства като елемент в едни от най-големите и важни събития в живота на човек: раждане, бракосъчетание, юбилейни празници и т.н.

Ако желаете да дарите своите близки и приятели с нещо повече от обикновен подарък, то никога няма да сбъркате със златно бижу или украшение. Златото се съхранява добре и често се предава от поколение на поколение, превръщайки се в част от семейната история и богатство. То е и сред предпочитаните подаръци за най-малките членове на едно семейство, тъй като, освен че носи естетическа стойност, съхранява в себе си и спомена за човека, който го е дарил. Най-често за децата се избират детски гривни от жълто или бяло злато, по каталог или по поръчка. В тяхната изработка могат да се използват различни материали като  скъпоценни камъни и благородни метали. Фината изработка и нежният дизайн могат да превърнат една детска златна гривна в истинско произведение на изкуството.


Възможността да персонализирате своя подарък също не е за пренебрегване. Използвайте случая да добавите специален елемент въз основа на вкуса на детето, като например, любима негова фигурка. Също така, може да купите детска златна гривна, тип верижка, която позволява по-нататъшното добавяне на различни елементи. Така с времето ще можете заедно да я запълните с най-различни мили спомени, завинаги въплътени в благородния метал. Друга възможност за персонализиране на детска гривна от злато, е изборът на такава с плочка (виж тук). Върху плочката може да изпишете името на детето, неговата рождена дата или кратко пожелание. Възможностите са, практически, безброй.


Ако и вие сте спрели своя избор за незабравим подарък върху детска златна гривна, трябва да вземете предвид няколко неща: възрастта на детето, неговите вкус и предпочитания, размер на украшението, качество на изработката и не на последно място – безопасността на закопчалката. Ако детето е още малко, последните две неща са от изключителна важност. Добре изработените детски златни гривни са гладки, без никакви остри ръбове, застрашаващи да наранят нежната кожа на детето. Закопчалката и всякакви свързващи елементи също трябва да са изработени добре, за да се намали максимално риска от загуба на украшението или поглъщане на части от него.


Все по-често родители и техните близки се насочват към избор на детска златна гривна като подарък за раждане или рожден ден. При нас ще намерите разнообразие от дизайни както за момичета, така и за момчета. Пазарувайки онлайн, ще си спестите дълги часове на обикаляне по магазините, в които най-често разполагат само с по няколко модела. В нашия магазин, можете спокойно да разгледате и съпоставите десетки модели детски златни гривни и възможности за тяхното персонализиране. Посочените размери ще ви помогнат да определите кой от тях би бил най-подходящ за вашето дете, а при наличие на въпроси, не се колебайте да се свържете с нас по всяко време.


Разгледайте всички наши златни гривни тук!