1. Преди всичко отнасяйте се към сребърните бижута като към ценности.

2. Всяка вечер сваляйте всички сребърни бижута от себе си. Препоръчваме да сваляте бижутата си и при извършване на физически натоварвания - работа, фитнес, спорт, при работа в замърсена околна среда или мръсни дейности като чистене, ремонти, строителни дейности. Всичко гореизброено може да доведе до непоправими деформации или повреди в изделието.

3. Среброто се влияе от сярата (S) - и нейните съединения. Те променят цвета му от черно до тъмно жълто. Сяра има в белината, в някои почистващи препарати, в козметиката (парфюми, дезодоранти, боя за коса) в горива и масла, мазнини. Влажността на въздуха, морската и минералната вода, резките промени на температурата на околната среда също оказват влияние на среброто. Потта от тялото също може да съдържа потъмняващи вещества. При съприкосновение със среброто, сярата образува тънък слой сребърен сулфат. Имeнно той променя цвета и за да се премахне е нужна химическа реакция.

4. Пазете сребърните бижутата с камъни от вода, тъй като при монтажа на някои от тях се използват лепила, които не издържат на продължително мокрене и възниква вероятност от падане. Това е една от най-честите причини за падане на камъни от бижута.

5. Не носете бижутата едно до друго или едно върху друго. Това може да доведе до механично увреждане или патиниране.

6. Пазете бижутата от прекомерни нагрявания, удари в твърди предмети и др. Преди всичко бижутата са нежни и деликатни изделия.

7. Съхранявайте бижутата си в твърда кутия, облицована с мека тъкан, за да ги предпазите от наранявания.

8. Научете се как да почиствате вашите сребърни бижута, за да им се радвате и да ги носите дълги години в перфектен вид.

Следвайте тези прости правила, за да си гарантирате блестяща колекция от бижута, които изглеждат така, както когато са ви ги подарили.

Не пропускайте да разгледате нашите сребърни бижута онлайн тук.