Заради непрекъснатото взаимодействие с всякакви химични вещества и препарати, човешката кожа проявява все по-често алергични реакции към множество материали. За много дами представлява голяма трудност да носят бижута от неблагородни метали. За този проблем има компромисно решение и то не е да си купят скъпи бижута от благородни метали, а да използват такива от противоалергичен метал. Такива са бижутата от медицинска стомана.

Може и да ви звучи странни, но тези бижута са много популярни днес, особено сред младите. Пазара изобилства от чудесни модели стоманени бижута, които са на особено ниски цени.

Медицинската стомана има ниско съдържание на водород, а това предпазва изделията, изработени от нея да не се окисляват и да са устойчиви на корозия. Не случайно с този материал се изработват медицинските инструменти.

Медицинската стомана е сплав от никел, хром и молибден, лесна е за обработка и позволява изработката на изящни бижута. Материалът е изключително устойчив и не се надрасква, чупи и наранява. Блясъкът на бижутата остава за дълго.

Тъй като медицинската стомана е противоалергична, може да се използва за импланти, пиърсинг и всякакви случаи, не допускащи алергични реакции. Ако вече сте си пробивали ушите, добре знаете, че първите обеци, които се поставят са точно от медицинска стомана. Така своеобразната рана ще заздравее много по-бързо и няма да предизвика алергия.

Медицинската стомана е блестяща и много прилича на среброто с тази разлика, че не потъмнява като него. Поддръжката на бижутата от медицинска стомана е много лесна. Не ви е необходим бижутер, за да сте винаги с перфектни украшения. Достатъчна ви е хладка вода и сапун.

Някои читатели вероятно ще кажат, че нищо не може да замени вечните сребърни бижута. Вероятно е така, но на пръв поглед няма разлика между бижутата, изработени от медицинска стомана и от сребро.

Трябва да сте наясно, че украшенията, които носите и си мислите, че са от сребро, всъщност са сплав от сребро и мед в различни съотношения. Чистото сребро е изключително меко и не позволява да се правят бижута от него. За да се достигне до определена здравина, се налага да се смесва с мед, което води до потъмняване на изделията от тази сплав. Това е напълно невъзможно при бижутата от медицинска стомана.

Всъщност, няма да сгрешим, ако кажем, че стоманата не отстъпва по нищо на благородните метали, напротив, дори ги превъзхожда със своята трайност. Освен, че са устойчиви на всякакви въздействия, бижутата от медицинска стомана са изключително евтини, което ги прави предпочитани от дамите и господата от всякакви възрасти.

В последните години на пазара се предлагат и изключително елегантни и луксозно изглеждащи бижута, в които има вградени кантове от злато или инкрустирани скъпоценни камъни. Моделите са стотици хиляди и могат да отговорят на всеки вкус и предпочитания.

Лесната поддръжка, антиалергични им характер, устойчивостта им на надраскване и чупене както и постоянния им блясък, прави бижутата от медицинска стомана компромисно решение при нужда от осигуряване на подарък за скъп човек. Така ще похарчите малко пари за високо качество бижу, което ще радва притежателя си дълго време.

Ние от Магазини Гранат, предлагаме богато разнообразие на бижута от медицинска стомана.