Всеки знае, че в годините е почти невъзможно да се запази първоначалният бляскав вид на бижутата, ако не се полагат нужните за това грижи. Разбира се, ако колекцията ви е от истинско злато и сребро, то неминуемо процесът на захабяване ще е доста по-бавен.

В търсене на най-ефективния метод за поддръжка на сиянието на вашите бижута, може да попаднете на различни “натурални” почистващи продукти като сода и паста за зъби. Но как да се доверим на всичко, което пише в интернет? Е, ако има някой, от когото непременно трябва да черпите информация относно бижута, блясък и диаманти, то това със сигурност е кралица Елизабет II - в своето дългогодишно управление тя неведнъж е доказала, че човек винаги може да изглежда добре, независимо от напредването на възрастта.

И затова очевидно не е нужно да си кралица. Самата Елизабет II е открила интересен способ за запазване блясъка на своите бижута, който благодарение на своята простота, може да влезе в употреба във всеки дом.  

Тайни от кралския двор

Начинът на живот на известните личности често остава скрит за медиите и хората, освен ако самите те не решат да разкрият частица от него. Благодарение на книгата на Анджела Кели, която дълго години е дясната ръка на кралицата, завесите на Бъкингамския дворец се вдигнаха и днес знаем много повече неща за това как главата на Великобритания живее и се грижи за своите многобройни колиета, обеци и корони, обсипани с камъни.    

В своята книга гардеробиерката споделя редица интересни подробности относно кралските привички, но силно впечатление прави именно фактът, че самата кралица поддържа блясъка на своите бижута с ... джин.

Да, точно така!

Оказва се, че бижутата силно се зацапват от спрея за коса, който неминуемо присъства в ежедневната прическа на кралицата, а джинът се явява добър помощник в борбата с това.

Разбира се, екип от професионалисти се грижи за запазването на накитите в дългосрочен план, но Кели споделя, че номерът с джина е доста ефективно временно решение.

Ако и вие искате да пробвате този метод, единственото, което ви трябва, е малко джин и вода. Доверете се на изпитаната тактика и запазете своята колекция накити за дълго.