ГОДИНАТА НА ВОДНИЯ ДРАКОН

Най-вероятно всички вече знаете, подочули сте или сте се поинтересували че 2012 е годината на дракона според китайския календар. И не кой да е дракон а водният дракон. Драконът е едно от дванадесетте животни, фигуриращи в китайският календар, като стои там под номер пет.

Според календара, всяка година се получава уникална комбинация между един животински знак и един от основните пет елемента, земя, вода, метал, огън и дърво, като цикълът се завърта на 60 години. Което означава че водният дракон е бил доминиращ 1952 и ще дойде отново 2072 година.

 


Драконът е символ на живота и напредъка, късмета, космическата сила и планетарното влияние. Смята се че този който носи неговият символ под каквато и да е форма ще бъде отрупан от богатство и дарен с дълъг живот, ще живее хармонично и успешно.

Поради силният характер и царствената осанка на дракона, той трябва да се носи гордо и на централно и видимо място, така че ясно да се разбере кой покровителства тук. Поради факта че 2012 също така е високосна година, особено подходящо е образа на дракона да е от сребро. Така се комбинира силата на знака със качествата на лунния метал.

Ние от Магазини Гранат сме се постарали да изберем и представим на вашето внимание, специална селекция от сребърни медальони във формата на дракони. Всички показани в статията дракони ( както и някои допълнителни ), може да откриете в сайта ни.

С уважение,
Магазини Гранат