За да разчитаме на стилна визия, много важно е правилното съчетание на бижутата ни с облеклото и другите аксесоари като обувки, чанти и т.н. От друга страна, важно е и да се съобразим с модните тенденции, актуални за сезона.

Носенето на сребърни бижута винаги ще бъде модерно, а цветът и отблясъкът на среброто го прави особено подходящ за зимния сезон. Макар че тенденцията да се носят винтидж бижута се запазва, се очертава и друга – придаване на елегантност дори и в по-небрежния стил със сребърно колие, сребърни обеци, сребърни пръстени и др.

Модерният дизайн на изработените от сребро бижута позволява създаването на невероятна визия, в съчетание с основни артикули от гардероба.

Със своята изискана елегантност, среброто може да направи модерен всеки тоалет, а многофункционалността му го оставя актуално и през сезон 2021-2022. То продължава да заема важно място в колекциите на модните дизайнери, а бижутерите и стилистите насочват вниманието към няколко зимни тренда за сезона:

Сребърни пръстени с флорални мотиви

Един от водещите дизайни за сезона е флоралният. Може да изберете пръстен под формата на еделвайс с голям червен камък или на роза с розов камък, модел с четирилистна детелина в ретро стил или обемен пръстен, оформен като голям нарцис. Ако пръстенът е с камък, трябва да се съобрази с облеклото, но спортно-елегантният стил ще ви улесни в това отношение. От различните видове сребърни годежни пръстени чудесен избор е изящен модел с централна роза от бял цирконий.

Дълги сребърни обеци

Освен че носенето на по-дебели сребърни халки остава актуално, в много модерни се превръщат и висящите обеци с бели камъни, които лесно могат да се съчетаят с други бижута от съответните сребърни комплекти като пръстен и колие или с някоя сребърна гривна. Висящите обеци с изчистен дизайн позволяват комбинация със сребърни медальони или пръстени. Можете да носите наведнъж обеци и няколко сребърни верижки, което се оказва интересно и модерно решение.

Вериги

Станали отдавна водеща модна тенденция, веригите се налагат все повече и при бижутата. Това се дължи на свойството им да бъдат универсално допълнение към тоалета, независимо дали са по-фини сребърни верижки с усукана класическа плетка, или с по-обемна и едра, тип синджир.

Сребърни брошки

Сред много български сребърни бижута може да откриете уникални брошки от сребро, които и през този сезон продължават да подчертават женската индивидуалност. Независимо от своя размер, те винаги са акцент, привличащ вниманието. Дали ще бъде под формата на лале, пеперуда, или с перла, с брошката се постига стилна зимна визия не само при официален повод.

Минимализъм

Тенденцията за минимализъм в облеклото се налага и като тренд в бижутата. Сребърни бижута от типа на обеци, пръстени и гривна в различен стил са много ефектни, заедно с натрупването на комбинация от верижки около врата. Дори и от различна колекция, с добър усет към естетиката, може да се постигне впечатляващ външен вид.

Комбинация от благородни метали

Като тренд за сезона се очертава едновременното носене на злато и сребро, но само ако комбинацията е правилна. Според стилистите, удачно е да се носят тънки гривни и от двата метала, ако едната е от бяло злато, а сребърната е с малки диаманти. За идеална се счита комбинацията от розово злато и сребро, но трябва да е внимателно обмислена и в никакъв случай бижутата не трябва да са обемни.

Препоръките на дизайнерите са за зимния сезон да се избират бижута с полускъпоценни камъни. Днес можете да откриете сравнително евтини сребърни бижута с бяла перла, с кристал Swarovski, с бели цирконии и др.

В зимните дни, когато слънцето не е така щедро, със своя елегантен блясък изящните бижута от сребро придават очарование на всяка визия и зареждат с позитивна енергия.