Златните накити и конкретно златните синджири са едни от истинските класици в бижутерията. На златния синджир можете да закачите висулка или да го носите самостоятелно.

Всъщност, колкото и обикновен да изглежда, синджирът не е чак толкова традиционно бижу. При него е задължително спазването на някои правила.

Когато избирате златен синджир, трябва да се съобразите с това мъж или жена ще го носи. Ако е предназначен за някоя дама, той в никакъв случай не трябва да е масивен. Стремете се да е с нежна и изящна плетка, например кралска плетка или плетка картие.

 

Когато избирате златен синджир, трябва да се съобразите с това мъж или жена ще го носи. Ако е предназначен за някоя дама, той в никакъв случай не трябва да е масивен. Стремете се да е с нежна и изящна плетка.

На мъжете подхождат златни синджири с по- масивна плетка. За деловия стил е необходимо да заложите на традиционното жълто злато. Това бижу можете да съчетаете успешно със златен часовник. Синджирът от бяло злато не се набива толкова на очи, но пък придава стил и изтънченост на притежателя си.

Във всеки специализиран магазин за златни бижута могат да се намерят златни ланци за всеки вкус и финансови възможности.

Понякога хората не могат да преценят от злато или от сребро да бъде синджира, който искат да си купят. Специалистите смятат, че сребърните бижута са предимно за младежите, но това определено е въпрос на усещане и разбиране.

Всеки има свой любим метал и е най- добре да се ръководи от това как се чувства, когато носи бижу от злато или сребро. 

Тъй като съществуват изключително много модели синджири, трябва да изберете този, който най- добре би се съчетал с дрехите, които обикновено предпочитате да носите. Съобразете го и с останалите бижута по вас, както и със стила ви на обличане на работа. Разбира се, добре е да вземете предвид и символиката при различните видове бижута.

Плетката на златния синджир е разнообразна и сами трябва да изберете тази, която най- много ви допада. Дължината на синджира също е от значение.

За мъжете е добре да се избере по-къс синджир. Докато при жените може да се експериментира, особено с бижута спрямо формата на деколтето. Дългият синджир може да подчертае хубавия бюст и да акцентира върху него. Синджирът със средна дължина ще разкрие красотата на деколтето, а късия ще акцентира върху шията. 

Трябва да внимавате, ако имате недостатъци в областта, към която се насочва погледа на околните, те ще изпъкнат още повече. Затова по- добре е да заложите на по- голямата дължина.