Златото е металът, пленил сърцата и умовете на хората от хилядолетия. То е металът, на който са се възхищавали и боготворели, който са ценили повече от живота и към който са се стремили. Златото е използвано още от древните Шумери, Египтяни, Римляни, Гърци та чак до днес. Употребата му е широка: електроника, медицина, финанси и не на последно място – бижутерството, като златни бижута. Това никак не е случайно, тъй като златото притежава някои изключително любопитни свойства.

Златото е най-ковкия метал, един грам злато може да бъде разстлан в един квадратен метър площ, ставайки почти прозрачен. Златото създава много трудно съединения с други елементи, което го прави изключително устойчиво. Не случайно златните бижута не променят цвета си с времето и изглеждат почти като нови, дори когато са на десетки години. Златото е единственият метал, който притежава естествен, блестящ жълт цвят. Още от най-древни времена хората са се възхищавали на това, а златни бижута са били изработвани още 4300 години преди Христа в така наречената Медна Епоха.

В днешно време бижутерската индустрия е овладяла и усъвършенствала производството на златни бижута до съвършенство. Може да ги срещнете във всевъзможни форми, цветове, дизайн, размери, марки, като изборът ви зависи изцяло от вашия собствен вкус. (Златото е един от основните символи на лукс и класа. Това е важало до сега и няма да се промени и за напред. Поради ковкостта си от злато могат да се изработват всички типове бижута: златни обеци, златни пръстени, златни колиета, златни ланци, златни медальони и златни гривни.

Поради факта, че чистото (24 каратово) злато е меко, обикновено бива смесено с други метали, за да се получи нужната, за златни бижута сплав. Колкото е по-нисък карата: 22, 20, 18, 14 или 10, толкова по-голямо е съдържанието на допълнителният метал в сплавта. Като допълнителни метали се използват мед, сребро или паладий. Медта, най-често от всичките три. Тя е и тази която придава червеникавият оттенък на златото или така познатото у нас – руско злато.

Златото може да бъде в няколко цвята, в зависимост от металите, с които е смесено. Бяло злато се получава при смесване със сребро и паладий, червеното се получава с мед, жълтият цвят е естественият цвят на златото, дори може да се срещне син цвят злато, когато се добави алуминий. Цветът на златото, не оказва никакво влияние върху качеството. Това което е важно е каратът. В България най-често се среща 14 каратово жълто, бяло или комбинирано злато. Златни бижута от 14 карата злато се маркират с проба 585, което означава че в 1000 единици сплав 585 единици (повече от половината) са злато, а останалото са допълнителните метали. Ние в Магазини Гранат продаваме единствено 14 каратови златни бижута, с проба 585 и придружени с фирмен сертификат.

Изключително интересен и практичен факт е че златните бижута са, може би единственият продукт, който може да си закупите, употребите и след това върнете, като вземете обратно близо 60% от инвестираната сума. Това е така тъй като златото като материал е с много висока стойност и държи статут на световна разменна валута, точно както доларът, еврото и всички останали. Трябва да отбележим че стойността на златото само и единствено се покачва през годините, тоест ако носите едно златно бижу пет или десет години, е много вероятно, когато решите да го продадете обратно, да вземете близо 100 % от първоначалната сума или повече. Нито един телевизор, автомобил, дреха или какъвто и да е друг продукт не предлага подобно безспорно удобство и изгода.

В България, все още повечето хора смятат че златото може и трябва да се закупува само на място, в магазин за златни бижута. Това вече не е така и е доказано в целия свят. Онлайн магазините се развиват изключително добре по света и хората пазаруват златни бижута през интернет от другия край на света. Ние от Магазини Гранат също ви предлагаме възможност да разгледате и закупите златни бижута от нашата колекция, онлайн. Гарантираме за всеки грам злато, продаден от нас, като залагаме професионалната си репутация на функциониращи от близо двадесет и пет години бижутерски магазини. Всяко наше бижу е маркирано с щампа 585, според изискванията на българското законодателство и е придружено от фирмен сертификат за качество. Напълно сме наясно с факта че има множество некоректни фирми предлагащи фалшификати и по тази причина поддържаме контакт с всеки един наш клиент през цялото време на процеса на закупуване и сме на разположение след продажбата. В случай че клиента е недоволен от полученото бижу, винаги сме готови да върнем платената сума, срещу върнатото бижу. Стараем се златните бижута да изглеждат максимално реално на снимките, като не подобряваме снимките изкуствено, за допълнителен ефект.

Може да разгледате нашите златни бижута онлайн в секцията ни Златни Бижута В случай че имате въпроси, пишете ни на magazinigranat@gmail.com или ни потърсете на телефон 0888 720 793.