Златните обеци са едни от най-разпространените типове златни бижута. Носят се и от двата пола и се прикрепват към ухото, посредством пробив, освен моделите с клипс. Златните обеци могат да се носят почти на всяка част от ухото, в зависимост от предпочитанията на човек или модните тенденции. Тъй като металът злато почти или много рядко причинява алергии, златните обеци са едни от най-предпочитаните при хора със склонност към тях.

Според археологични разкопки, златните обеци имат дълга история и датират още от времето на древните Перси. Открити са рисунки на Персииски войни, носещи по една обица в ежедневието си. В гробницата на Тутанкамон, също са открити златни обеци. Самите уши на мумията са били продупчени, а обеците са открити в саркофага, макар да се смята че в Египет, обеци са носели само децата. Дори в Библията се споменава, че децата, както момчета, така и момичета, носят обеци. 1590 година, през Английският Ренесанс, носенето на златни обеци става модерно сред мъже и жени. Сред моряците, носенето на обеци значело, че са обиколили света или са преминали през Екватора, също така се смятало че носели златни обеци, като разплащане за тяхно евентуално погребение, след смъртта им. В днешно време златните обеци са изключително разпространени в целия свят, във всякаква форма и размер и се носят от жени, мъже и деца, с еднакво желание. Има няколко основни типа златни обеци:

Златни обеци на винт

Златните обеци на винт разчитат на пробив в ухото и винт, който задържа обицата чрез нанизване на върбилото и притискане зад ухото. Това е и един от най-популярните видове закопчавания при обеците. Златните обеци могат да са съвсем мънички или много обемни, тъй като захващането е добро и сигурно и е подходящо за всички размери. Обеците на винт могат да се наредят една до друга по извивката на ухото, създавайки красив ефект на последователност. С този тип обеци, може да се спи (макар ние лично да препоръчваме сваляне преди лягане).

Златни обеци халки

Златните обеци халки са с кръгла форма, макар че халки се наричат и овалните или елипсовидни форми. Този тип обеци са изключително разпространени във всевъзможни размери, дебелини и дизайн. Могат да бъдат с камъни или без камъни и са основно с два вида закопчаване, щракащо зад ухото върбило или върбило, влизащо изцяло в тръбичката на обецата халка. С този тип обеци може да се спи, ако не са много обемни, но поемате риск да ги смачкате или изкривите, нашият съвет е винаги да ги сваляте преди лягане.

Златни висящи обеци

Тук, разнообразието е наистина огромно. В този раздел влизат всички типове обеци, които висят свободно от ухото надолу и се люлеят свободно при ходене. Тези златни обеци придават фин и елегантен вид на лицето, излъчват стил и като цяло са по-официални. С този тип обеци е абсолютно забранено да се спи. Дългата им форма е лесно чуплива по време на сън, когато с тежестта на главата може да ги увредите. Задължително ги сваляйте преди сън.

Златни обеци по ухото

Златните обеци от този вид, са най-често с английско закопчаване (щракащо зад ухото). Като правило са малки на размер и прилягат плътно по ухото. Разнообразието на форми може да е огромно и са едни от най-носените видове обеци. Подходящи са за ежедневно носене, тъй като са сравнително дискретни. Редовно проверявайте закопчалката да не е разхлабена, за да не загубите някоя обица. При слагане тези обеци трябва да щракнат звучно, ако не чувате този звук ги занесете при бижутер, за корекция. Много от нашите клиенти твърдят че спят с този тип обеци от години и са ги запазили здрави, но ние отново съветваме да ги сваляте преди лягане.

Съществуват още златни типове обеци, които се водят тип пиърсинг и са с изключително модерен дизайн. Обикновено се поставят от специалист, тъй като се пробиват нетрадиционни места на ухото.

Винаги, когато купувате или носите обеци, вземайте предвид тежестта им. Тежките обеци разтягат дупката на ухото с времето и е възможно да стане толкова отпусната, че да не може да носите повече определени модели, тъй като застават грозно. Ако все пак харесвате тежки обеци, старайте се да ги носите за кратко време, след което оставете ушите да починат.

Може да разгледате златните ни обеци в онлайн магазина ни.

В случай че имате въпроси, пишете ни на magazinigranat@gmail.com или ни потърсете на телефон 0885 129 158