<![CDATA[Последно от блога - magazinigranat.com]]><![CDATA[Интересни факти за среброто]]>

1. Среброто (на латински език argentum, химичен знак Ag ) е химичен елемент, преходен метал, с пореден номер 47 в Периодичната система на елементите. То е с бял цвят и красив метален блясък. Спада към групата на благородните метали. Среброто има най-високата електропроводимост сред металите. Лесно се поддава на обработка и се използва в електронните продукти, както и в бижутерията.

]]>
4Sat, 24 October 2015 00:00:00 Europe/Sofia
<![CDATA[Определяне на размера на пръстен]]>От всички бижута, пръстените са най-трудни за избор, поръчване или подаряване, особено при пазаруване онлайн. Трудността произтича предимно от размера на пръстена и съответно формите и големината на пръста на човека. Съществуват няколко варианта за разрешаване на този проблем.

]]>
6Sat, 24 October 2015 00:00:00 Europe/Sofia
<![CDATA[Полезни съвети за поддръжка и запазване на сребърни бижута]]>

1. Преди всичко отнасяйте се към сребърните бижута, като към ценности.

2. Всяка вечер сваляйте всички сребърни бижута от себе си. Препоръчваме да сваляте бижутата си и при извършване на физически натоварвания - работа, фитнес, спорт, при работа в замърсена околна среда или мръсни дейности като чистене, ремонти, строителни дейности. Всичко гореизброено може да доведе до непоправими деформации или повреди в изделието.
 

]]>
5Sat, 24 October 2015 00:00:00 Europe/Sofia
<![CDATA[Защо падат камъни от бижутата ?]]>

Може би няма човек, който да не се съгласи че камъните придават една неповторима красота и ореол на бижутата. За всеки официален случаи или по – специално събитие дамите, а защо не и господата, подбират бижута с различни геми, за да може блясъкът и изяществото им да подчертае тоалетите, а от там и самото присъствие.

]]>
7Sun, 25 October 2015 00:00:00 Europe/Sofia
<![CDATA[Как да комбинираме и избираме бижутата си?]]>

Изборът на бижу е строго индивидуален. От изключителна важност е да се чувствате удобно и в хармония с това което носите. Освен това, обаче, изборът на бижута изискват сериозно обмисляне и добър вкус. Предлагаме на вашето внимание няколко съвета за това как да извлечете най-доброто от бижутата.

]]>
9Sun, 25 October 2015 00:00:00 Europe/Sofia
<![CDATA[Пролетно летни тенденции 2012]]> Пролетта е една чудесна възможност да захвърлите всички което ви е отегчило и от което ви е писнало през зимата, било то хора, навици, дрехи, и да щурмувате лятото с усмивка, позитивно настроение и много цветове. За това, обаче, трябва да сте добре въоръжени. До колкото това касае модните тенденции, въоръжени означава добре информирани.

Няма нужда да ви убеждаваме, че един от най-добрите начини да приповдигнете самочувствието и настроението си е да бъдете забелязани. Рязка смяна на цвета на косата или стила на облеклото, е чудесна възможност, но не всеки е готов да го направи, а и е трудно постижимо. С много по-малко усилия, но със същия ефект, може да използвате скритата сила на сребърните бижута. Те са един чудесен начин да изглеждате като истинска звезда, когато и където си пожелаете, с минимум усилия.

Ето какво предричат световните модни издания за предстоящите сезони:

]]>
10Sun, 25 October 2015 00:00:00 Europe/Sofia
<![CDATA[Сребърни медальони Дракони]]> ГОДИНАТА НА ВОДНИЯ ДРАКОН

Най-вероятно всички вече знаете, подочули сте или сте се поинтересували че 2012 е годината на дракона според китайския календар. И не кой да е дракон а водният дракон. Драконът е едно от дванадесетте животни, фигуриращи в китайският календар, като стои там под номер пет.

Според календара, всяка година се получава уникална комбинация между един животински знак и един от основните пет елемента, земя, вода, метал, огън и дърво, като цикълът се завърта на 60 години. Което означава че водният дракон е бил доминиращ 1952 и ще дойде отново 2072 година.

]]>
8Sun, 25 October 2015 00:00:00 Europe/Sofia
<![CDATA[7 съвета как да комбинираме сребърни бижута]]>

Всички искаме да изглеждаме зашеметяващо. Да привличаме внимание и да ни се възхищават. Лесно ли е обаче да изградим един силен и впечатляващ изглед? Никак! Нужно е внимателен подбор на дрехи, обувки, прическа, държане и … не на последно място бижута. Сигурни сме че всички ще се съгласите че дори най-готините дрехи изглеждат посредствени без нужните аксесоари. Обратното също важи, фантастични рокли или костюми, изглеждат натруфени и кичозни, когато са комбинирани с неподходящите бижута. За да улесним нещата ви предлагаме 7 кратки съвета за това как да подобрите стилът си и по-лесно да постигате блестящи резултати.
 

]]>
18Tue, 17 May 2016 00:00:00 Europe/Sofia
<![CDATA[Как да подберем бижутата, според формата на лицето?]]>Изборът на подходящото сребърно бижу може да е доста голямо предизвикателство. В тази статия сме опитали да дадем някои полезни съвети за това, как да избирате бижутата си на база формата на лицето Ви – един фактор с доста голямо значение.

Най-важното условие е да изходите от специфичната форма на вашето лице.

Лице с форма на сърце/обърнат триъгълник/диамант

Сребърни обици: висящи или такива с люлеещи се елементи помагат за издължаване на лицето;

Сребърни колиета: плътни и по врата, създават контраст и смекчават острият ъгъл на брадичката;

 

]]>
16Tue, 17 May 2016 00:00:00 Europe/Sofia
<![CDATA[Кратка история на обеците като украшения]]>
Обеци са познати от незапомнени времена, и са носени като украшения, символи на престиж, класа, каста и много други. Обеци от сребро са срещани в множество култури и са се запазили чак до днешни времена.

Пиърсингът (пробиването) на ухото е една от най-старите форми на така наречените телесни модификации, датираща от самата зора на времето. В миналото обеците са били предимно мъжки украшения. Рисунки по стените на сгради, показват мъже носещи обеци още по времето на древен Персеполис и Персия.

]]>
17Tue, 17 May 2016 00:00:00 Europe/Sofia
<![CDATA[Кратка история на сребърният пръстен]]> Добре познатият на нас в днешно време сребърен пръстен, датира от векове носейки със себе си дълбок символизъм и история.

Среброто като метал, за първи път е било добито около 4000 години преди новата ера , а пръстени изработени от сребро са се носели за красота и просперитет столетия наред в множество култури. Древните народи са отделяли специално внимание на сребърният кръг а от там и сребърният пръстен. Жрици са изобразявани с пръстени по пръстите, било то един или много. Не е случайно че на пръстените се отделяло специално внимание, кръгът е смятан за символ на магическа защита и е изобразявал цикълът на живота и като такъв е почитан религиозно. Самото сребро е асоциирано с луната, поради цвета и начина по който е отразявало светлината. По тази причина среброто е носено предимно от жените, смятало се че отразява най-добре тяхната променлива природа и качества.

]]>
15Tue, 17 May 2016 00:00:00 Europe/Sofia
<![CDATA[Сребърни пръстени. Как да подбираме, комбинираме и носим?]]>

Сребърният пръстен е бижуто което трябва задължително да имате. Не само че е сравнително лесно и евтино човек да се сдобие с голям брой различни на вид сребърни пръстени, но и те са може би най-гъвкавите за употреба бижута от всички. Не трябва да пропускаме да отбележим твърдостта на среброто, както и неговият изключителен блясък, които го правят перфектният благороден метал, издръжлив на ежедневните сблъсъци на ръцете ви с различни предмети.

]]>
14Tue, 17 May 2016 00:00:00 Europe/Sofia