МЕНЮ
KOШНИЦА

Сребърни Колиета с Кръстче

СРЕБЪРНО КОЛИЕГрамаж 4,85гр / Дължина 50см / Височина 2,5см / Ширина 1,5см / Материал - сребро 925&n..

62 лв.
СРЕБЪРНО КОЛИЕГрамаж 4,85гр / Дължина 50см / Височина 2,5см / Ширина 1,5см / Материал - сребро 925&n..

62 лв.
СРЕБЪРНО КОЛИЕГрамаж 4,85гр / Дължина 50см / Височина 2,5см / Ширина 1,5см / Материал - сребро 925&n..

62 лв.
СРЕБЪРНО КОЛИЕГрамаж 6,35гр / Медальон височина 4см и ширина 2,2см / Дължина 50см / Материал - ..

73 лв.
СРЕБЪРНО КОЛИЕГрамаж 7,95гр / Медальон височина 5,5см и ширина 3см / Дължина 50см / Материал - сребр..

82 лв.
СРЕБЪРНО КОЛИЕГрамаж 5,74р / Дължина 50см / Виочина медальон 3,5см / Ширина 2см / Материал - тъмно с..

68 лв.
СРЕБЪРНО КОЛИЕГрамаж 11,30гр / Дължина 50см / Височина медальон 5,5см / Ширина медальон 3см / Матери..

135 лв.
Дамско сребърно колие с кръст 3956 Дамско сребърно колие с кръст 3956
Изчерпан
СРЕБЪРНО КОЛИЕГрамаж 6,37гр / Дължина 50см / Височина медальон 4,4см / Ширина 2,2см / Материал - сре..

75 лв.
СРЕБЪРНО КОЛИЕ Грамаж 7,67гр / Дължина 50см / Медальон височина 4,5см / Медальон ширина 2,5см / Мате..

80 лв.
Дамско сребърно колие с кръст 1887
ИЗЧЕРПАН
СРЕБЪРНО КОЛИЕ Грамаж 8,24гр / Дължина 50см / Височина 6см / Ширина 3,7см / Материал - тъмно ср..

96 лв.
Показани от 1 до 10 от 10 (1 страници)

Един от най-популярните и елегантни аксесоари е сребърно колие с кръстче. То съчетава изтънчеността на среброто със символизма на кръста. Това уникално бижу има богата история и носи със себе си духовно усещане.

Среброто като материал за бижута е популярно заради своя блясък и способността си да се обработва в различни форми. Сребърните колета с кръстчета са изключително изискани, привличайки вниманието със своя блясък и универсалност. Те могат да бъдат носени както ежедневно, така и при специални събития, добавяйки допълнителен акцент към облеклото.

Вземете прекрасно сребърно колие още днес с бърза поръчка от магазин Гранат.

Символизмът на колие с кръст

Колието от сребро с разпятие не е просто бижу - то носи в себе си дълбок символизъм и значимост, простиращи се през вековете. Кръстът, като религиозен символ в християнството, притежава богата духовна и културна стойност, която се отразява и в носенето му като част от колие.

Кръстът в християнството

На първо място, кръстът е символ на християнската вяра и Христовата жертва за спасение на човечеството. Той представлява основните принципи на християнството - вяра, надежда и любов. Всяко колие с кръст е знак на преданост към тези идеали и показва вярата на носителя в по-висшите духовни ценности.

Също така, кръстът се свързва и с понятието за изкупление и пречистване. Носенето на колие с кръст може да бъде символ на желанието за духовно съвършенство и стремежа към по-добър, по-праведен живот. То напомня за необходимостта от прошка и смирение пред върховния принцип на любовта и справедливостта.

Обединение и защита

От културна гледна точка, колие с кръст може да бъде символ на идентичност и обединение с други последователи на вярата. Носенето му отразява принадлежността към християнската общност и споделянето на общи ценности с вярващите.

За много хора колието с кръстче представлява и защита. Вярва се, че то носи благословия и духовна сила, защитавайки носителя от злото и бедствията. Така колието става своеобразен талисман, който дава увереност и спокойствие в ежедневието.

В заключение, символизмът на сребърните колиета с кръстче е богат и разнообразен. Той обединява религиозни, духовни и културни аспекти, правейки го не просто моден аксесоар, а съществена част от личната и духовна идентичност на носителя.

Как да изберете сребърно колие с кръст

Изборът на сребърно колие с кръст може да бъде лично и значимо решение. Ето няколко съвета, които могат да ви помогнат при този избор:

Размер и дизайн

Обмислете какъв размер сребърно колие предпочитате. Някои предпочитат по-дискретни и нежни дизайни, докато други могат да изберат по-големи кръстове или дори такива с камъни.

Разгледайте различни дизайни на кръстчета - от класически и стилизирани до модерни и творчески. Изберете този, който отговаря на вашия персонален стил и вкус. Не забравяйте да съобразите и каква дължина на колието е най-подходяща за вас.

Материал и качество

Уверете се, че колието е изработено от висококачествено сребро проба 925. Обърнете внимание на маркировката за чистота на среброто, която обикновено е изписана като "925" или "S925".

Проверете дали закопчалката е здрава и сигурна за употреба, за да предотвратите загуба на бижуто. Погледнете и дали верижката ви устройва като дължина.

Цена и бюджет

Определете своя бюджет предварително и търсете колиета, които отговарят на този бюджет. Среброто обикновено е по-достъпно в сравнение с други благородни метали, но цената може да варира в зависимост от дизайна и марката.

Защо да изберете сребърно колие с кръст от магазин Гранат

Открийте разнообразие от сребърни колиета с кръст в магазин Гранат. При нас ще намерите дизайни със и без камъни, подходящи както за ежедневието, така и за специални поводи или за подарък на специален човек. В зависимост от избрания модел може да изберете различен дизайн верижка или да поръчате сребърното колие в луксозна кутия за подарък.

Магазин Гранат е бижутерия с над 30 години опит в обработката на висококачествени бижута от сребро. При нас може да поръчате лесно използвайки опцията за бърза поръчка или да добавите избраното колие в количката си с един клик. Доставяме в рамките на няколко работни дни в цяла България.