Изборът на подходящото сребърно бижу може да е доста голямо предизвикателство. В тази статия сме опитали да дадем някои полезни съвети за това, как да избирате бижутата си на база формата на лицето Ви – един фактор с доста голямо значение.

Най-важното условие е да изходите от специфичната форма на вашето лице.

Лице с форма на сърце/обърнат триъгълник/диамант

Сребърни обици: висящи или такива с люлеещи се елементи помагат за издължаване на лицето;

Сребърни колиета: плътни и по врата, създават контраст и смекчават острият ъгъл на брадичката;


Кръгла/квадратна/триъгълна форма на лице


Сребърни обици: придържайте се към издължените форми, като овали и ъгловати форми тип правоъгълници. Лица с квадратна форма са особено подходящи за обици тип капка.

Сребърни колиета: отново се придържайте към типове колиета, които издължават формата на лицето, най-често това са колиета с висяща или триъгълна форма с дължина 60-70см;

Правоъгълна или четириъгълна форма налице

Сребърни обици: избирайте къси или обли обици, за да контрастират на издълженото лице;

Сребърни колиета: задължително колието трябва да е плътно по врата;

Овална форма на лице

Сребърни обици: висящи, но не твърде дълги обици, за предпочитане с ъгловата форма;

Сребърно колие: тук може да носите както дълги така и къси варианти (ако врата е издължен, придържайте се към къси колиета);

Не трябва да забравяте, че най-важното при избора на сребърните бижута е те да ви харесват, допадат и да ви карат да се чувствате комфортно, без да отдавате голямо значение на останалите фактори. Носете това, което според вас е красиво и ви отива, всички останали мнения нека бъдат с пожелателен характер.

Може да разгледате богатата ни колекция от сребърни бижута в сайта и да подберете правилният тип сребърно колие и сребърни обици, според формата на вашето лице.