Последно от блога

Rss
04 Apr 0

Символиката в бижутерията

Бижутата са не само допълнение към вашата външност, но и своеобразен „разказ без думи” за това кой сте вие, какво обичате, в какво вярвате и какви са модните ви предпочитания.

От древни времена хората са се обкичвали с накити, за да покажат своя социален статус и престиж.

Прочети повече
04 Apr 0

Защо през високосна година се носи сребро?

Някои хора смятат, че това е суеверие, пряко свързано със старинен народен обичай, при който се изисквало във високосната година да се зашиват сребърни парички на шапките на бебетата и на булките. Правело се за здраве и късмет, против уроки, болести и други лоши сили, вместо златните, които се използвали през другите години. В наши дни обичаят се спазва, дори намира нови приложения. 

Прочети повече
13 Sep 0

Как се почистват бижута от стомана?

     Неръждаемата стомана е един от най-издръжливите метали, който намира широко приложение в бижутерията. От него се изработват всякакъв тип скъпоценности – от брачни халки и годежни пръстени, до гривни, огърлици и дори обеци. Една от главните причини, поради която мнозина избират бижута от стомана е, че те не предизвикват алергии и са подходящи за дълготрайна употреба. Въпреки своята издръжливост, стоманените бижута също изискват усилия за тяхното почистване, макар и минимални.

Прочети повече
22 Jun 0

Как да си направим кутия за бижута

Мястото, където пазите своите бижута, трябва да бъде не по-малко красиво от самите тях. Ако съхранявате вашите скъпоценности  в специална кутия, предназначена за бижутерия, вие ще ги предпазите от прах и повреждане.

Прочети повече
02 Jun 0

Кои са подходящите бижута за вашия тен на кожата?

Има различни изисквания, според които всяка дама избира облеклото си, а също и аксесоарите към него. Често съображенията са свързани с любими цветове, материята на дрехите и техния модел.

Прочети повече
12 Jan 0

Обеци с камъни - какво трябва да знаем за тези бижута

Дамските обеци с камъни са били и ще бъдат винаги атрактивни и обичани. Как да подберем най-подходящите за даден повод и за нас самите обеци със скъпоценен или полускъпоценен камък ще прочетете в статията.

Прочети повече