Последно от блога

Rss
24 Jul 0

Какво означава да сънуваш бижута?

Една от най-интересните теми, която вълнува хората от векове насам, са сънищата. Всеки човек сънува и когато си спомня какъв в бил сънят му, то неизменно в главата му изскача въпросът “Какво означава?”. Това важи не само за свръхестествените, невероятни неща, които сънуваме, но и за вещите от нашето ежедневие, които се прокрадват в главата ни през нощта. Повечето от вас сигурно неведнъж са сънували бижута - дали купуват, дали подаряват, или просто притежават - сценариите са различни. По тази причина, за по-мистично настроените от вас, сега ще отделим няколко реда на въпроса, за да разберем какво значи да сънуваш бижута.

Прочети повече
27 Apr 0

Ето с какво почиства бижутата си кралица Елизабет II

Всеки знае, че в годините е почти невъзможно да се запази първоначалният бляскав вид на бижутата, ако не се полагат нужните за това грижи. Разбира се, ако колекцията ви е от истинско злато и сребро, то неминуемо процесът на захабяване ще е доста по-бавен.

Прочети повече
31 Mar 0

Вижте новата колекция бижута на Риана

Риана е от артистите, които през годините на своето творчество нееднократно е доказала, че нейната артистична личност е широко и всестранно развита. Благодарение на своя талант и непрестанно развитие, тя определено се радва на лидерска позиция в своята сфера. Изпълнителката се слави с усет към стилната визия и винаги добре съчетаните дрехи и бижута.

РиРи вече демонстрира своя интерес към модата и козметиката. Но това далеч не е всичко - тя обърна поглед и към едно друго поприще, а именно бижутерията, с което определено ще допринесе за развитието му.

Отново в сътрудничество с Fenty, тя “подари” на дамите изцяло нова концепция за това как трябва да изглеждат бижутата днес.

В днешни дни ръчно изработените бижута се разрастват и те са вече не само хоби, но и професия. Тяхната достъпност и ниска пазарна цена допринася за разширяване производството на ръчно изработени украшения.

Прочети повече
28 Feb 0

Какви карати злато има

Златните накити привличат погледа и будят възхищение най-вече с майсторската изработка и своите естетически качества, но един от най-важните показатели за стойността на един златен накит е чистотата на благородния метал.
Съществуват изключително разнообразни бижута, някои от които на доста висока цена, а други на съвсем достъпна.
Това е така поради различния грамаж и различната чистота на златото, вложено в тях.

Прочети повече
14 Jan 0

Как да различим истинското сребро от фалшификата?

Въпреки значително по-ниската му цена в сравнение със златото, и среброто си има фалшиви аналози, създадени от стремящи се към бърза печалба безскрупулни търговци.

Прочети повече
02 Dec 0

Какво е стерлингово сребро?

Стерлинговото сребро е най-разпространената проба в България и по света.

Прочети повече