Последно от блога

Rss
14 Jan 0

Как да различим истинското сребро от фалшификата?

Въпреки значително по-ниската му цена в сравнение със златото, и среброто си има фалшиви аналози, създадени от стремящи се към бърза печалба безскрупулни търговци.

Прочети повече
02 Dec 0

Какво е стерлингово сребро?

Стерлинговото сребро е най-разпространената проба в България и по света.

Прочети повече
22 Oct 0

Какво е златно покритие?

Знаете ли как се обработват позлатените бижута?

Позлатените бижута са доста по-евтини от тези, направени изцяло от благородния метал, затова са доста разпространени и достъпни за по-широк кръг от хора.

Прочети повече
27 Sep 0

Какви бижута ще носим през 2020-та година?

Изборът на бижута, както и на дрехи, е строго индивидуален и зависи от множество фактори. Въпреки това, винаги можем да „сверим часовника” си със световните тенденции и да решим за себе си как да допълним своята визия и да придобием още по-уверено и модерно излъчване.


Ето няколко насоки, които могат да ви ориентират, какво е новото в сферата на бижутерийното изкуство и кои накити се носят в края на 2019-та и през следващата 2020-та година.

Прочети повече
31 Jul 0

Какво означават печатите върху златните бижута?

От хилядолетия насам носенето на златни накити внушава усещане за елегантност, престиж и класа. Високата цена на благородния метал превръща всяко изящно украшение в инвестиция, която ще носи радост от поколение на поколение.

Прочети повече
15 May 0

Най-известните бижута в света

Реплика на годежния пръстен на принцеса ДаянаПрез цялата история на света до ден-днешен бижутата са обслужвали редица цели: те са знак на любов, на определен статут, символ на общност или просто средство за допълване на облеклото. Когато става дума за най-ценните скъпоценности и метали, истина е, че само богатите могат да си ги позволят: знаменитости, монарси, магнати...

Спираме се на най-скъпата бижутерия в света – колекция, която включва ценни сребърни и златни бижута от монархии, подаръци за холивудски звезди или просто емблеми на световноизвестни бижутери. Някои от тях си имат изпипани до съвършенство реплики, които също излъчват елегантността и блясъка на прочутите им оригинали.

Прочети повече