Последно от блога

Rss
13 Sep 0

Как се почистват бижута от стомана?

     Неръждаемата стомана е един от най-издръжливите метали, който намира широко приложение в бижутерията. От него се изработват всякакъв тип скъпоценности – от брачни халки и годежни пръстени, до гривни, огърлици и дори обеци. Една от главните причини, поради която мнозина избират бижута от стомана е, че те не предизвикват алергии и са подходящи за дълготрайна употреба. Въпреки своята издръжливост, стоманените бижута също изискват усилия за тяхното почистване, макар и минимални.

Прочети повече
22 Jun 0

Как да си направим кутия за бижута

Мястото, където пазите своите бижута, трябва да бъде не по-малко красиво от самите тях. Ако съхранявате вашите скъпоценности  в специална кутия, предназначена за бижутерия, вие ще ги предпазите от прах и повреждане.

Прочети повече
02 Jun 0

Кои са подходящите бижута за вашия тен на кожата?

Има различни изисквания, според които всяка дама избира облеклото си, а също и аксесоарите към него. Често съображенията са свързани с любими цветове, материята на дрехите и техния модел.

Прочети повече
12 Jan 0

Обеци с камъни - какво трябва да знаем за тези бижута

Дамските обеци с камъни са били и ще бъдат винаги атрактивни и обичани. Как да подберем най-подходящите за даден повод и за нас самите обеци със скъпоценен или полускъпоценен камък ще прочетете в статията.

Прочети повече
22 Nov 0

Предимства на бижутата от медицинска стомана

Заради непрекъснатото взаимодействие с всякакви химични вещества и препарати, човешката кожа проявява все по-често алергични реакции към множество материали. За много дами представлява голяма трудност да носят бижута от неблагородни метали. За този проблем има компромисно решение и то не е да си купят скъпи бижута от благородни метали, а да използват такива от противоалергичен метал. Такива са бижутата от медицинска стомана.

Прочети повече
30 Sep 0

Дамски гривни – как да подберем най-подходящите

Още от древни времена хората използват бижута, които окичват по себе си, с цел да покажат своето благосъстояние, просперитет, вяра и други основни качества и символи за принадлежност. Освен за красота, бижутата са били използвани също и с цел да предадат някакво послание за човека, който ги носи. Днес това все още е факт. Хората избират бижу според стандарта си, според интересите си и според вярванията си. 

Прочети повече