Последно от блога

Rss
12 Jan 0

Обеци с камъни - какво трябва да знаем за тези бижута

Дамските обеци с камъни са били и ще бъдат винаги атрактивни и обичани. Как да подберем най-подходящите за даден повод и за нас самите обеци със скъпоценен или полускъпоценен камък ще прочетете в статията.

Прочети повече
22 Nov 0

Предимства на бижутата от медицинска стомана

Заради непрекъснатото взаимодействие с всякакви химични вещества и препарати, човешката кожа проявява все по-често алергични реакции към множество материали. За много дами представлява голяма трудност да носят бижута от неблагородни метали. За този проблем има компромисно решение и то не е да си купят скъпи бижута от благородни метали, а да използват такива от противоалергичен метал. Такива са бижутата от медицинска стомана.

Прочети повече
30 Sep 0

Дамски гривни – как да подберем най-подходящите

Още от древни времена хората използват бижута, които окичват по себе си, с цел да покажат своето благосъстояние, просперитет, вяра и други основни качества и символи за принадлежност. Освен за красота, бижутата са били използвани също и с цел да предадат някакво послание за човека, който ги носи. Днес това все още е факт. Хората избират бижу според стандарта си, според интересите си и според вярванията си. 

Прочети повече
04 Aug 0

Как да изберем подходящ златен синджир

Златните накити и конкретно златните синджири са едни от истинските класици в бижутерията. На златния синджир можете да закачите висулка или да го носите самостоятелно.

Всъщност, колкото и обикновен да изглежда, синджирът не е чак толкова традиционно бижу. При него е задължително спазването на някои правила.

Когато избирате златен синджир, трябва да се съобразите с това мъж или жена ще го носи. Ако е предназначен за някоя дама, той в никакъв случай не трябва да е масивен. Стремете се да е с нежна и изящна плетка.

 

Прочети повече
27 Jun 0

Определяне размера на дамски златни пръстени

Когато сте в магазин за бижута, лесно можете да си изберете пръстен и да прецените кой размер е подходящ за вас. Трудността идва, когато трябва да направите избор на пръстен от онлайн магазин. 

Онлайн търговията е изключителен хит днес. Хората нямат достатъчно време да обикалят магазините, за да си търсят подходящи дрехи, предмети за бита, обувки. Това важи в пълна сила и за бижутата.

Прочети повече
08 Jun 0

Как да върнем блясъка на златните си бижута

Почти всеки човек притежава поне едно ценно бижу, което обожава, което му носи съкровени спомени и късмет. И при мъжете, и при жените това най-често са златни накити, които освен буквално скъпи, са и морално такива, заради човекът или поводът, с който са свързани.

Както всяко нещо, обаче, златото също се износва – след известно време събират прах и мръсотия, от която блясъкът им намалява Това е доста неприятен факт за притежателите му. Всеки би се разочаровал, ако има повод и иска да сложи любимото си украшение, а то не е „във форма”. 

Прочети повече