Красивите сребърни пръстени са сред най-популярните бижута, които отдавна се използват както за постигане на изтънчен външен вид, така и за подобряване на емоционалното и психическо състояние на този, който ги носи.

Енергията на среброто е мека и свързана с луната. Счита се, че всякакви сребърни бижута, включително и пръстените, имат свойството да успокояват нервите, да помагат при проблеми с кръвното налягане и да облекчават главоболието. Среброто помага на слабите и уязвими хора да станат по-силни, както и уравновесява неспокойните духом.

Истинските сребърни пръстени се свързват с чистота, те са хипоалергенни и ако ги носите правилно, ще ви помогнат да подобрите енергията и здравето си. Опитайте се да ги съчетаете с други бижута в подходящи дамски сребърни комплекти, с които да постигнете още по-голям ефект. 

На кой пръст да носим сребърния пръстен?

По отношение на това на кой пръст е най-добре да се носи сребърният пръстен, според мистиците и астролозите, това зависи от ефекта, който искате да предизвикате.

Сребърен пръстен на палеца

Палецът е отговорен за активирането на логическото мислене и развитието на прагматизма – нещо много важно за всички и най-вече за мъжете. Ако поставите сребърен пръстен на този пръст, това ще ви помогне да развитие тези качества и да неутрализирате действието на отрицателната енергия, да преодолеете агресивността и да общувате по-добре с хората. Не забравяйте обаче да носите пръстена на дясната си ръка.

Ако искате да смекчите проявата на мъжката енергия и да се фокусирате върху интуицията си, тогава поставете сребърния пръстен на лявата ръка.

Сребърен пръстен на палеца

Сребърен пръстен на показалеца

Този пръст е отговорен за постигането на целите и постоянството, затова, ако искате да активирате тези качества, пръстенът трябва да се носи на показалеца на дясната ръка. Така всичко ще се случва постепенно, хармонично, без неприятни последствия. Среброто спомага за предотвратяване на раздори в семейството и за поддържането на добри отношения с колегите.

Сребърен пръстен на средния пръст

Средният пръст отговаря за личния живот, социалния статус и работата. Ако ви предстои промяна в някоя от тези области, препоръчително е точно на него да носите сребърен пръстен. Така всичко ще се случи с лекота и без трудности.

сребърен пръстен на средния пръст

Сребърен пръстен на безименния пръст

Безименният пръст е отговорен за творческите ни прояви. За да развиете способности в тази област е добре да сложите сребърен пръстен на дясната ръка. А ако искате да се предпазите от несподелени чувства, тогава е за предпочитане да изберете безименният пръст на лявата ръка.

сребърен пръстен на безименен пръст

Сребърен пръстен на малкия пръст

Носенето на сребърен пръстен на малкия пръст на лявата ръка ще подобри хармонията в отношенията ви с хората – колеги, близки, родители, роднини и други. Ще ви помогне също и да се отърсите от негативното влияние на други хора.

Много сребърни пръстени на всички пръсти