От всички бижута пръстените са най-трудни за избор, особено при пазаруване онлайн. Трудността идва предимно от размера на пръстена и съответно формите, и големината на пръста. Съществуват няколко варианта за разрешаване на този проблем.

уникален сребърен пръстенИзмерване на мярка при бижутер

Силно препоръчваме този вариант, заради максималната точност при резултата. Измерването става със специални, пръстенообразни мерки, които се налагат на избрания от вас пръст, до постигане на пълно напасване. Мерките обикновено се обозначават с цифри, като има няколко различни възприети системи.

Ние, в Магазини Гранат, използваме мерки вариращи между 45 и 74. Цифрата показва вътрешната обиколка на пръстена, в милиметри.

Определяне размер в домашни условия

Можете да определите вашия размер за пръстен и вкъщи, като използвате налични материали.

Метод 1 - измерване на диаметър на пръстен, който ви става. 

С помощта на линия, рулетка или метър, измерете вътрешния диаметър на пръстен, който ви става. За най-голяма точност, той трябва да ви е по мярка на пръста, за който искате да закупите новия пръстен. Диаметърът измервате с точност до милиметър, без да включвате стените на пръстена. 

Метод 2 - измерване с конец.

Длъжни сме да ви предупредим, че измерването направено по този метод може да е неточно и да получите пръстен с неправилно определен размер. Неточността идва при разгъването и измерването на конеца. Ако се налага подобно измерване, обиколете пръста в основата (там където ще се носи бъдещият пръстен) с конец, след което внимателно разгънете конеца и измерете дължината. Колкото милиметра е дълъг конеца, такава ще е мярката на пръстена, например 56 мм дължина на конец е 56та мярка пръстен.

При неправилно определен размер, може да се свържете с нас и да преработим пръстена. Трябва да ни го изпратите обратно, като за най-голяма точност може да добавите и ваш пръстен, от който да свалим точен размер. Заплаща се само транспорта. 

Разгледайте сребърните ни пръстени в онлайн магазина ни тук.

Разгледайте златните ни пръстени в онлайн магазина ни тук.

Разгледайте стоманените ни пръстени в онлайн магазина ни тук.