Сребърни пръстени са бижутата, което трябва задължително да имате. Не само че е сравнително лесно и евтино човек да се сдобие с голям брой различни на вид сребърни пръстени, но и те са може би най-гъвкавите за употреба бижута от всички. Не трябва да пропускаме да отбележим твърдостта на среброто, както и неговият изключителен блясък, които го правят перфектният благороден метал, издръжлив на ежедневните сблъсъци на ръцете ви с различни предмети.


Защо сребро ?

Сребърните пръстени може да откриете във всяка форма, стил и дизайн. От практична гледна точка, среброто предлага оптималната връзка цена - качество – красота. Само за частица от стойността на златото, сребърните пръстени предлагат голямо разнообразие и красота, издържат на повреда и се нуждаят от по-малко поддръжка. Разбира се, има различни видове сребро, като пробата 925 е най-често употребявана и най – здрава като материал, за това не се притеснявайте да носите сребърните си бижута често. Даже е препоръчително да се носят колкото може по-често, за да се самополират и запазят блясъка си.

Кога и къде да носим сребърни пръстени ?

Без значение дали сте изтичали до пощата или сте на червения килим, сребърните ви пръстени са добро допълнение към тоалета и са на достатъчно голяма висота че да посрещнат всяко предизвикателство на деня ви. Подходящ за ежедневието или за официални случай, сребърният пръстен е правилният избор. Все пак в зависимост от събитието, преценете дали да носите официални пръстени с много камъни или по-семпли модели, но удобни модели. За клуб е подходящо едно, за работа друго, за ежедневието трето, имайте това предвид.

Как да комбинираме сребърните пръстени и облеклото?

Гъвкавостта при носенето на сребро, до голяма част се дължи на неговата огледална отражаемост. Един сребърен пръстен може да пасне на всеки цвят дреха, показвайки го в огледалният си блясък. Все пак може да избягвате някои топли цветни тонове като бежово, кафеникаво и светло оранжево. За да изпъкне най-добре един сребърен пръстен, цвета на дрехата трябва да е в контраст с него. Ярки цветове на камъните и плътни тъмни материи в облеклото са чудесна основа за сребърни пръстени. Изчистените десени са за предпочитане пред принтовете. Сребърни пръстени могат да бъдат носени и като семпло но стилно допълнение към дрехи с пастелни цветове. В тези случаи се стремете да носите малки по обем пръстени, за да не се натрапват на облеклото.

Запомнете, колкото е по-голям контраста между дрехата и пръстена, толкова по-голям може да бъде той по обем!

Сребърните пръстени може да действат като основна точка за привличане на внимание или да са само лек акцент, избирайте дрехите си според това колко бихте желали да изпъкват вашите бижута.

Как да съчетаем сребърните пръстени с други бижута от сребро и аксесоари?

За дамите които обичат да смесват бижута, няма нищо по-подходящо от сребърният пръстен като аксесоар. Неутралният цвят го прави перфектният за подсилване на всякакви други бижута, камъни и аксесоари. Среброто е чудесно за тези, които обичат да трупат много бижута на едно място. За разлика от златото,чиято свръх употреба може да доведе до кич, среброто позволява натрупване в обем и бройки.

Покритията на сребърните пръстени могат да бъдат всевъзможни. Като започнем от чисто огледалните повърхности, минем през различните видове мат и гравюри, тъмното(оксидирано) сребро и инкрустациите с камъни, среброто предлага уникално богата гама от излъчвания. Комбинирайте на воля, бъдете смели и експериментирайте.

Без значение как ще изберете да вмъкнете сребърните си пръстени в тоалета, не забравяйте да се забавлявате и да експериментирате.


Ето и петте основни препоръки, които бихме при носене на сребърни пръстени:


  1. Носете сребърните си пръстени често
  2. Контрастът между сребърният пръстен и тоалета е важен
  3. Винаги взимайте под внимание големината на пръстените
  4. Миксирайте смело сребърните пръстени с бижута от стомана или други материали
  5. Експериментирайте в съчетанията на различни повърхности при носенето на повече от един сребърен пръстен